- Foto: TV4/Cmore

Så gick det för vinnarna av Sveriges Mästerkock: "Jobbar på ICA"

Sedan 2011 har Sveriges Mästerkock varit ett stående inslag i hushållen och varje år är det nya, entusiastiska amatörkockar som söker. Men hur gick de för dem som lyckades kamma hem hela tävlingen? Nyheter24 har grävt fram svaren.


Sveriges Mästerkock har sedan starten för över tio år sedan vuxit och blivit ett av Sveriges populäraste realityprogram. Varje år sedan 2011 koras en segrare av den populära långköraren – men hur har det egentligen gått för alla vinnarna efter att kamerorna släckts? 

Louise Johansson vann säsong ett av Sveriges Mästerkock 2011

Den första säsongen av Sveriges Mästerkock gick av stapeln 2011. Vinnaren av den första upplagan blev Louise Johansson. Efter segern har hon skrivit flera kokböcker, driver det egna företaget Taste by Louise, där hon är matstylist. Dessutom kammade hon hem en bronspeng av Årets kock 2021. 

Sigrid Bárány vann säsong två av Sveriges Mästerkock 2012

I säsong två av mästerkocken stod Sigrid Bárány som segrare. Sedan vinsten har hon skrivit två kokböcker och idag arbetar hon som matinspiratör och kock. 

Jennie Walldén vann säsong tre av Sveriges Mästerkock 2013

Sedan vinsten 2013 har Jennie Walldén synts som både tv-kock, författare till fyra kokböcker och krögare. 2015 startade hon nämligen den koreanska fusionrestaurangen Namu i Malmö, som fått omnämnanden i Guide Michelin.  

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de i dag

Amir Kheirmand vann säsong fyra av Sveriges Mästerkock 2014

Amir Kheirmand, vann den tredje säsongen av Sveriges Mästerkock. Han har givit ut kokböcker, driver youtubekanal samt deltagit i "Decenniets mästerkock". Dessutom har han startat färdigrättsbolaget "Schysst käk" som tillverkar kebabrätter och vegetariska kebabrätter. Idag är företaget ett av Sveriges snabbast växande matföretag, som syns flitigt på hyllorna i flera matbutiker runt om i landet. 

Sandra Mastio vann säsong fem av Sveriges Mästerkock 2015

Sedan sin vinst i Sveriges Mästerkock 2016 har Sandra Mastio haft många järn i elden. Hon har debuterat som kokboksförfattare, haft egna matlagningsprogram i SVT, programleder i radio samt öppnat sin egen restaurang. Tillsammans med sin make, Stefano Mastio, driver hon pizzerian Mastio i Limhamn.

Catarina König vann säsong sex av Sveriges Mästerkock 2016

Catarina König har sedan sin seger figurerat i flera medier. Hon är tv-kock på köket.se samt har kammat hem segern i Decenniets Mästerkock 2020. Hon har även debuterat som kokboksförfattare. Idag arbetar hon med sociala medier och som bloggare på Elle.

Klara Lind vann säsong sju av Sveriges Mästerkock 2017

Tre år efter segern var Klara Lind en av deltagarna i Decenniets Mästerkock, där hon kom på en andra plats efter Catarina König. Idag driver hon bland annat podcasten "Dejta". Lite kuriosa är att hon redan 2015 gjorde tv-debut då hon var en av deltagarna i Bachelor men utan att vinna. 

Här är 9 Big Brother-deltagare vi minns – det här gör de i dag

Erik Hammar vann säsong åtta av Sveriges Mästerkock 2018

Erik Hammar har debuterat som kokboksförfattare i och med boken "Min franska matresa". Han har också  drivit en mat- och receptblogg på köket.se. Erik arbetar nu på ICA med inköp, något som ICA-gruppen tidigare skrivit om. 

Gabriel Jonsson vann säsong nio av Sveriges Mästerkock 2019

Gabriel Jonsson har även han haft många järn i elden sedan segern i Sveriges Mästerkock 2019. Han driver till vardags varumärket "Ett gott land", som innefattar en youtube-kanal, sociala medier, en hemsida samt eventverksamhet. 

Sofia Henriksson vann säsong tio av Sveriges Mästerkock 2020

Sedan segern i Sveriges Mästerkock har Sofia Henriksson debuterat som kokboksförfattare och driver till vardags podcasten "the always hungry pod".

Christin Kashou vann säsong elva av Sveriges Mästerkock 2021

Till vardags är Christin Kashou sommelier och kock på restaurangen Surfers i Stockholm. Dessutom har hon debuterat som kokboksförfattare. Hon har också en examen i juridik, som hon tog innan segern i Sveriges Mästerkock. 

Adam Thulin vann säsong tolv av Sveriges Mästerkock 2022

Sedan vinsten i Sveriges Mästerkock har Adam Thulin debuterat som kokboksförfattare med "Ett bord, flera smaker". När han sökte till Sveriges Mästerkock arbetade han som kafébiträde. Nu har han fått träffa, lära känna och jobba med självaste Markus Aujalay på restaurang Tegelbacken i Stockholm.

/
TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.