Alexandra Nilsson
Här är allt du vill veta om Alexandra Nilsson. Bildkälla: STELLA Pictures/Instagram/alexandranilsson

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.


Alexandra Nilsson ålder – hur gammal är hon?

Alexandra Nilsson är född 18 april 1991. Det betyder att hon fyller 33 år under 2024. 

Har Alexandra Nilsson podd?

Ja, Alexandra Nilsson har en podd som heter "Ord och alla visor" tillsammans med influencern Dasha Girine. I podden pratar de om livet efter 30. 

Har Alexandra Nilsson blogg?

Alexandra Nilsson blev från början känd som bloggaren "Kissie". I programmet "Vad hände?" på SVT Play berättar Alexandra att hon tror att hennes första blogg hette "alexandranilsson.blogspot.com". 

Efter ett tag fick hon reda på att man skulle ha ett kort namn som folk minns. Det var på tunnelbanan som hon kom på namnet Kissie när några "coola killar" gick förbi och ropade "Kss-kss!". Alexandras kompis skämtade då och sa "Du är en riktig liten kissie".

Det var 2020 som hon raderade bloggen, något som hon avslöjade i en Youtube-video.

– Det var för inpräntat att Kissie var någonting skandalöst. Det var också bilden som media hade hjälp mig att måla upp, att det var något riktigt dåligt. Jag bara raderade den en dag, säger Alexandra Nilsson i programmet "Vad hände?".

Alexandra Nilsson om Svergies influencers: "Inte värdigt"

Enligt SVT finns den enda kopian av bloggen på Kungliga biblioteket i Stockholm. I ett långt inlägg berättade Alexandra vid tidpunkten om beslutet om att sluta blogga:

”Om jag ska vara ärlig så har bloggen endast tagit energi från mig de senaste åren, men jag har nog inte velat inse det"

”Jag skapade ett monster som växte sig så stor så jag inte längre hade kontroll över den. Monstret tog över mig helt och hållet”

Alexandra och Andreas förlovade sig på Maldiverna 2022. Bildkälla: Instagram/alexandranilsson/hellmers

Har Alexandra Nilsson pojkvän?

Ja, Alexandra Nilssons pojkvän, och numera fästman, heter Andreas Hellmer. Paret är inte blyga för att visa upp varandra på sociala medier där man får följa deras vardag. De förlovade sig på Maldiverna i februari 2022.

Kissie har en ny pojkvän – och en läsare kan inte hantera det

Vem är Alexandra Nilssons pojkvän Andreas Hellmer?

Alexandras pojkvän Andreas är född 26 februari 1982 och blev därmed 42 år 2024. Han sitter i tre bolagsstyrelser; Alexandra Media Sweden AB, Creative Channels AB och Charity Shop Sweden AB.

I Andreas biografi på Instagram står det dessutom att han är frilansande Senior Event Manager, varumärkes- och strategiutvecklare, resespecialist och "Insta-make".

Paret träffades på Tinder 2017 efter att de båda gjort varsin höger swipe. Vid tidpunkten avslöjade Andreas att de blivit ett par på sin Instagram med en kärleksförklaring:

"För mig är hon en sjukt rolig, jordnära, kärleksfull, folkkär, stark, tacksam, självständig och engagerad personlighet. Jag har dessutom aldrig träffat någon med större självdistans. Något som även gör henne till sin egen största kritiker. Men det är så man aldrig står stilla i utvecklingen. Det är något som gör dig freakin' awesome."

Har Alexandra Nilsson barn?

Nej, Alexandra Nilsson har inga barn. 

– Om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig haft någon barn-längtan över huvudtaget och jag har sagt det sedan jag var tonåring. Men jag tror faktiskt att jag hade viljat ha barn om jag var kille, det verkar hundra gånger skönare att vara pappa. Fatta vad najs om jag kunde få bli farsa istället! Jag vill inte ha ett barn i min mage och jag vill ännu mindre föda det, har hon sagt i en Tiktok-video år 2023.

Kissies spontana bebisbesked

Då skaffar Kissie barn med pojkvännen Andreas

Vad har Alexandra Nilsson gjort för operationer?

Alexandra Nilsson har tidigare berättat om sina skönhetsingrepp. Hon har bland annat opererat brösten (både större och mindre) och näsan, men även varit en flitig användare av botox och fillers. 

Alexandra Nilsson fick 90 000 av följare – för sina gamla bröstimplantat

Alexandra Nilssons nya skönhetsoperation: "Hennes kön"

Alexandra Nilsson 2011. Bildkälla: STELLA Pictures

Vad hände med Kissie?

Alexandra Nilsson bloggade länge under namnet "Kissie" och började redan som väldigt ung. Hennes blogg kom att bli en av de första stora bloggarna i Sverige.

Hon har tidigare berättat om de hat och hot hon mottagit på internet. Det blev enligt henne själv ibland ansträngande att folk följde varenda steg hon tog. 

År 2020 rapporterade Aftonbladet om "Kissies" sista blogginlägg, där hon utvecklade varför hon skulle sluta blogga:

”Den ger mig helt enkelt ingenting längre. Om jag ska vara ärlig så har bloggen endast tagit energi från mig dom senaste åren, men jag har nog inte velat inse det. Det har varit lite läskigt och främmande att tänka mig ett liv utan en blogg, och det är väl kanske inte så konstigt då jag har uppdaterat den, flera gånger varje dag i snart 15 år. Det är verkligen sjukt när man tänker tillbaka på hur länge jag har lyckats hålla den vid liv”.

Var bor Alexandra Nilsson?

Alexandra Nilsson bor i en lägenhet tillsammans med fästmannen Andreas i Nacka. Paret flyttade till lägenheten i januari 2020. 

Alexandra Nilsson på Rockbjörnen 2019. Bildkälla:

Har Alexandra Nilsson Instagram och Youtube?

Ja, Alexandra finns på både Instagram och Youtube. På Instagram heter hon @alexandranilsson. På Youtube finns hon på kanalen @alexandranilsson.

På Youtube har hon en serie som heter "Under täcket". Första avsnittet släpptes 9 mars 2024 och går ut på att hon "hoppar i säng" och pratar med svenska folkkära kändisar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!