Benjamin Ingrosso
"Min ensamhet kommer när alla drar hem till sig", säger Benjamin Ingrosso. Bildkälla: STELLA Pictures/Avalon/STELLA Pictures/Ida Åkesson​​

Benjamin Ingrosso om ensamheten: "Men jag då?"

Från tre personer i publiken till en slutsåld Europaturné. Benjamin Ingrosso har gjort en raketkarriär. Men vad känner han egentligen när konserterna tar slut och alla i hans närhet åker hem till sina familjer?


Benjamin Ingrosso är just nu inne på sista veckan av Europaturnén "Better Days Tour". Den utsålda turnén har tagit honom till flera stora städer såsom Paris, London och Milano.

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

I Oslo gör Benjamin två utsålda konserter. När Expressen möter honom i Norges huvudstad pratar de om karriären, livet och ensamheten som kommer när alla i hans närhet åker hem till sina partners och familjer.

Benjamin Ingrosso I London den 4 april 2024. Bildkälla: STELLA Pictures/Avalon

"Blir rörd när jag tänker på det"

Det är flera personer i Benjamins närhet som är ekonomiskt beroende av att det går bra för honom, men det är inte något som han känner särskilt stor press över. De har nämligen spelat ihop sedan han var i tonåren.

Benjamin Ingrosso får egen dokumentärserie

När Benjamin spelade på en nattklubb i Örebro år 2017 kom det bara tre personer. 

– Det kom tre personer till en nattklubb. Och nu när vi står i Berlin och spelar tillsammans på en klubb inför flera hundra personer som kommit för vår skull. Då delar jag den känslan med dem. Vi kan kolla på varandra och känna: ”Tänk vad långt vi har kommit”. Jag blir rörd nu när jag tänker på det, berättar Benjamin.

Bildkälla: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Bianca Ingrossos avundsjuka på Benjamins kompisar

Benjamin Ingrosso om singellivet: "Lever med det här hela tiden"

Benjamin förklarar att det kommer komma en tid då allt tar slut, på ett eller annat sätt. 

– Vi blir alla äldre och kan inte vara tillsammans för alltid. Flera i gänget har tjejer och håller på att bilda familj.

Ett exempel är hans turnéledare Oskar Fager. Benjamin förklarar att Oskar har flickvän och har en väldigt stor dröm om att få barn. Men det är längre bort i sikte för Benjamin själv. 

– Jag är yngst i gänget, så det dröjer nog för mig. Men jag har också drömmar. Och min ensamhet… den kommer ju när alla drar hem till sig. Då blir det liksom: ”Men jag då?”. Dom har ju sina liv vid sidan om. Det har inte jag. De är ju inte ”Benjamin Ingrosso”. Jag lever ju med det här hela tiden. Mitt i liksom…, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!