Innan sin tid i SVT:s Trädgårdstider arbetade Malin Persson som modell.
Innan sin tid i SVT:s Trädgårdstider arbetade Malin Persson som modell. - Foto: STELLA Pictures/Stefan Lindblom & Jessica Gow/TT.

Allt om Malin Persson: Exmake, modelljobb och pojkvän

Malin Persson har inte bara gjort sig ett namn som programledare i SVT:s Trädgårdstider. Innan sin karriär i tv arbetade hon internationellt som modell.


Malin Persson ålder – hur gammal är hon?

Malin Persson föddes den 26 april 1979 vilket gör henne till 45 år 2024. 

Malin Persson avslöjar: Det får du inte se i "Trädgårdstider"

Malin Persson 2021. Foto: Johan Nilsson/TT.

Malin Persson modell – har hon varit med i Top Model Sverige?

Förutom sina framgångar som programledare har Malin Persson varit en internationell modell. Efter en tid i Rom blev hon upptäckt av ingen mindre än Karl Lagerfeld.

– Efter gymnasiet åkte jag till Rom för att lära mig italienska. Nästan alla frågade om jag var modell och för mig var det väldigt konstigt. Jag brukade cykla runt på en vit damcykel och en dag ringde Karl Lagerfelds assistent som hade sett mig cykla runt på Via Condotti. Han hade ringt runt till alla agenturer för att hitta mig. Då fick jag jobb som Karls fitting model, säger Persson i en intervju med Aftonbladet. 

Efter det fick hon arbeta med bland annat Chanel och Dior tillsammans med internationella supermodeller som Naomi Campbell och Eva Herzigova.

Karriären som modell var minst sagt framgångsrik och år 2006 var hon programledare för den tredje säsongen av Top Model Sverige då hon tog över efter Mini Andén

Caroline Winberg, Jonas Hallberg och Malin Persson är 2013. Foto: Jessica Gow/TT.

Malin Persson i Trädgårdstider 2024

Malin Persson är programledare för Trädgårdstider 2024. Förutom henne själv är även Adam Aamann, Pernilla Månsson Colt och John Taylor verksamma som programledare i årets Trädgårdstider. Tidigare har även Tareq Taylor och Gustav Mandelmann varit med.

Långköraren är inne på sin trettonde säsong och hade premiär 2009 i SVT. Programmet har tidigare gått under namn som Trädgårdstisdag, Trädgårdsmåndag, Trädgårdsonsdag, och Trädgårdsfredag.

Malin Persson tillkom som programledare år 2015.

LÄS MER: Trädgårdstider-Malin: Så var det att spela in utan Tareq

LÄS MER: Trädgårdstider-Malins ärliga ord om Adam Aamann

Foto: Niklas Forshell/SVT.

Vart bor Malin Persson?

Programledaren och den tidigare modellen Malin Persson är bosatt Limhamn i Malmö, enligt en artikel från Damernas värld 2019.

Malin Persson i sitt hem i Limhamn, Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT.

Malin Persson partner – har hon pojkvän eller man?

Malin Persson har tidigare varit gift med en italiensk man vid namn Damiano Mazzarella. Paret separerade år 2015. I dag är hon tillsammans med Gustaf Hultberger som hon träffade på sina barns förskola. 

– Han var en av de där heta dagispapporna som gjorde att man började parera hämtningar och lämningar. Jag var relativt nyseparerad och i samma veva hade också han separerat. Förutom att vi har gemensamma vänner och intressen är Gustaf förstås väldigt snygg, mysig och rolig, berättar Persson i en intervju med Aftonbladet.

Persson och Hultberger är särbos.

Malin Persson barn – hur många barn har hon?

Malin Persson har tre barn tillsammans med sin exmake: Tiago, Milo, och Cleo.

Vad heter Malin Persson på Instagram?

På Instagram går Malin Persson undernamnet @themalinpersson. Se hela hennes profil här.

MISSA INTE: Trädgårdstider-profilen får toppjobb hos Kung Carl XVI Gustaf

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!