Petra Mede
Petra Mede berättar hur hon får livspusslet att gå ihop. - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild ,Bertil Enevåg Ericson/TT Bild

Petra Mede: "Mina döttrar har många föräldrar"

När Petra Mede var 40+ så födde hon dottern Adeline som hon har tillsammans med ex-pojkvännen Mattias Günther. Petra Mede fick smak för livet som mamma, och tio år senare så bestämde hon sig för att skaffa barn på egen hand. Sagt och gjort – dottern Paula föddes 2022.


Sedan 2022 kan programledaren och komikern Petra Mede, 54, titulera sig tvåbarnsmamman. I början av 2012 blev Petra mamma för första gången. Då föddes dottern Adeline, som Petra fick med dåvarande pojkvännen Mattias Günther. Mattias jobbar som läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm, och bor idag i Bromma – i närheten av där Petra och barnen bor.

Förhållandet mellan Petra och Mattias sprack år 2015. Men de har än idag en fin relation, och i en intervju har Petra berömt hans föräldraskap.

Petra Mede och Mattias Günther. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

– Min familj bor nära och både jag, mina föräldrar och syster bor i Bromma. Det gör alla på min dotters pappas sida också. Det är nästan lite sektvarning. Adelines pappa och jag bor två minuter från varandra. Vi har en jättebra relation och han är en fantastisk förälder. Det är jag så glad för, har hon berättat för Hälsoliv.

Petra Mede har två döttrar: Adeline och Paula

10 år efter att Adeline fötts så blev Petra Mede mamma igen. År 2022 föddes hennes dotter Paula. Graviditeten körde Paula på egen hand – utan någon pappa med i bilden. När Petra gästade Carina Bergfeldts talkshow berättade hon om hur dottern blev till.  

– Ja med hjälp av helt naturliga sprutor och helt naturliga gigantiska transaktioner, berättade Petra Mede skämtsamt.

Petra Mede när hon år 2022 var gravid med sin andra dotter Paula. Bildkälla:

Petra och barnen bor i den exklusiva närförorten Bromma. Många är det som kanske är nyfikna på Petras kärleksliv, och i en intervju med Aftonbladet så avslöjade Petra nyligen att hon är singel. 

– Det finns mycket kärlek i mitt liv, men jag är singel, sa Petra till Aftonbladet.

Petra Medes ärliga ord om livet som mamma

Sedan de senare tonåren har Petra dragits med en otäck ryggskada, och under 2023 så tvingades Petra steloperera ryggen. Hon blev sängliggande i nio månader. Samtidigt var hon relativt nybliven mamma.

I en intervju med Dagens Nyheter sa Petra att hon inte kan ta hand om ett barn ensam som 53-åring eftersom hon på grund av ryggskadan inte kan lyfta och bära. Något som kan vara bra att kunna när man har en liten knodd. 

Petra Mede var nyligen programledare för Eurovision som sändes från Malmö. Med på resan dit var dottern Paula, och Petras nanny. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Men Petra har en barnflicka till förfogande. Utöver det så har hon fått väldigt mycket hjälp av sina kompisar.

– Det är helt fantastiskt. Mina döttrar har många föräldrar, säger Petra Mede till Dagens Nyheter.

Så fint!

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev