Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jacksons läkare gömde medicin - när stjärnan låg döende

- 23/03/2010, 11:30 -
Michael Jackson dog förra året.

Michael Jackson dog förra året.

All Over Press

Läkaren anklagas för att ha försökt rädda sitt eget skinn - samtidigt som Michael Jackson låg döende.

LOS ANGELES. Det har funnits många teorier kring megastjärnan Michael Jacksons död. En av de personer som kritiserats kraftigast för stjärnans dödsfall är Michael Jacksons läkare, Conrad Murray.

Nu anklagas Murray för att ha gömt medicin när Jackson låg döende - allt för att rädda sitt eget skinn. Han ska till och med ha stoppat hjärt- och lungräddningen på stjärnan och väntade med att ringa ambulans tills alla bevis var undanröjda, skriver Huffington Post.

Det framgår i nya dokument som erhållits av nyhetsbyrån AP. Murray står åtalad för vållande till annans död och riskerar ett fängelsestraff på fyra år.

Den femte april kommer ett förberedande förhör att hållas med läkaren och i åtalet framkommer det också flera oklarheter kring den injektion av Propofol som Murray gav Jackson innan han dog.

Läkaren har dock tidigare erkänt att det var han som gav Jackson den dödliga dosen av narkosmedlet och att han därmed kan ha dödat honom oavsiktligen.