Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fadde sitter i fängelse

- 12/08/2010, 10:29 -

Tomas Oneborg / Svd / SCANPIX

Fadde Darwich, 44, sitter inne.

I ett år och fyra månader ska den före detta vaktchefen Fadde Darwich sitta i fängelse. Och han började avtjäna sitt straff den 7 juli i år – samtidigt har hans Facebooksida uppdaterats av en spökskrivare.

– Jag har haft en spökskrivare på Facebook. Jag ville ju från början inte att det här skulle komma ut. Det är inget man är stolt över om man säger så. Jag skäms, säger Fadde till Extra.

Fadde dömdes år 2008 för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Enligt åtalet använde Fadde sitt företags pengar för att köpa flygbiljetter, gymkort, kläder och svarta löner till vakter – totalt till ett värde av nästan 3 miljoner kronor, skriver Expressens fredagsbilaga Extra i dag. 

Fadde avtjänar sitt straff på den öppna anstalten Kolmården utanför Norrköping. Fadde är försedd med en elektronisk fotboja, och tiden fördriver han med hård träning – ofta upp till fem timmar om dagen – och studier i både spanska och engelska.