1 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
2 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
3 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
4 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
5 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
6 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
7 av 12
8 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
9 av 12
- Foto: TV3/Thomas Engström
10 av 12
- Foto: Linn Stålberg
11 av 12
- Foto: Linn Stålberg
12 av 12
- Foto: Linn Stålberg

New York-Frun: Nu kanske en muslim slår ihjäl mig

”New York-frun” Gunilla Persson är hemma i Sverige. Med Nyheter24 talar hon om religion, den svenska avundsjukan och sin dotter Erika Perssons framtida karriär.


Det här är Gunilla Persson

Namn: Gunilla Persson.

Ålder: 51

Familj: Dottern Erika, 8.

Yrke: Filmmaker.

Bor: I New York

Aktuell: I TV3:s Svenska New York-fruar

Gunilla Persson, 51, har bara varit hemma i två dagar, men schemat är pressat.

– Det går bra, telefonen ringer hela tiden, det har varit mycket kalabalik kring programmet, säger Gunilla när Nyheter24.se träffar henne på Strand Hotell i Stockholm.

Varför ställde du upp i New York-fruar?

– Jag tycker om publicitet, att synas och att höras. Och jag vill att Erika kommer fram. Vi vill göra våra röster hörda, det är vad entertainment handlar om.

Har du fått med dig kristendomen sen barndomen eller var det någon speciell händelse som fick dig att söka dig åt det andliga?

- Jag har varit kristen hela livet. Gått igenom olika skeden, ett tag var jag intresserad av Jehovas vittnen, men det var fel. Helt fel. Sen var jag inne på Ulf Ekman och Livets Ord. Nu är det svenska kyrkan som gäller. Egentligen spelar det ingen roll vilken inriktning man tillhör, bara man tror på Jesus Kristus.

Vad tycker du om planerna på att bygga en moské i närheten av Ground Zero?

– Jag tycker inte om det. Det var muslimerna som flög in i World Trade Center. Koranen går ju ut på att döda.

Vill alla muslimer döda?

Nej, bara de fanatiska. Det finns säkert muslimer som är underbara människor. Jag har vänner som är muslimer. Jag dömer inte individuellt, däremot tror jag att koranen som rättesnöre är fel. Det står ju i Koranen att det är bra att döda amerikaner. Att man kommer till himlen då.

Står det i Koranen?

– Kanske inte just amerikaner, men de tror att de kommer till himlen om de dödar otrogna. Nu kommer vi ju in i en jobbig diskussion, nu kanske det är en muslim som slår ihjäl mig.

Kan du förstå att folk höjer på ögonbrynen och tycker att du går för hårt fram med din dotter?

Nej, det förstår jag inte. Om en liten pojke vill spela fotboll så sitter föräldrarna och hejar, då är det ingen som rynkar på näsan eller tycker att det är konstigt.

Finns det inga nackdelar med att vara barnskådespelare, om man ser på till exempel Lindsay Lohan?

– Man måste ju se på hur hela livet och barndomen har varit. Erika har ett tryggt liv och står med båda fötterna på jorden, hon tror på Gud och Jesus. När man är trygg i sig själv så hamnar man inte fel. Dessutom har hon ju mig.

Hur är er relation?

– Vi står varandra väldigt nära. Jag har haft fördelen och friheten att kunna vara hemma och umgås med mitt barn, har inte behövt arbeta. Det är bara ett fåtal gånger jag har behövt en barnvakt, bara när jag går till Oscarsgalan.

Har svenskar svårt acceptera din livsstil?

– Det handlar väl om den svenska avundsjukan. De kunde ju åkt och gjort samma sak själva, alla har friheten att göra vad de vill. Men de flesta kommer väl hem med svansen mellan benen, säger Gunilla till Nyheter24.se.

/
/
TV3
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".