Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Tjejkompisarna hör inte av sig längre"

1 av 4

Linn Stålberg

2 av 4

Linn Stålberg

3 av 4

Linn Stålberg

4 av 4

Linn Stålberg

Nöje | 15/10/2010 12:50

Nyheter24:s Pascal Engman tar pulsen på New York-frun Åsa Vesterlund, 36, med 10 snabba frågor.

Varför blir svenskar provocerade av skönhetsingrepp?

– För mig är det en gåta. Men i Sverige får man ju inte sticka ut, allt ska vara så mellan. Och sen är det ju dyrt. Men man vet inte vad man missar innan man börjar med botox.

Är du rädd för att bli gammal?

– Nej, men för att bli sjuk. Att jag ska få cancer, jag har ju min bacillskräck. Jag är hypokondriker, kan tro att jag är svampförgiftad fast jag inte plockat svamp.

Hur träffade du din man, Dr. Darrin Frye?

– En väninna försökte få ihop oss men det blev inte av riktigt, för ingen av oss hade tid att ses. Han var i Irak som volontär och jag var ute och flög eftersom jag jobbade som flygvärdinna.

Vad gjorde han i Irak?

– Han har varit där två gånger. Senast var han där i fem månader och tog hand om skottskadade barn och sånt. Men egentligen vill jag inte veta vad han gör där eftersom jag blir så orolig. Jag brukar fråga varför de inte kan komma till honom.

Vad stör du dig mest på i Sverige?

– Jag vet inte om det stör mig, men folk stirrar så mycket. Det kanske är för mina läppar. Och sen går människor in i mig hela tiden, utan att be om ursäkt.

Vad har din familj sagt om din medverkan i programmet?

– När min kompis Petra var med i teve sa mamma att hon tyckte att hon var jättefin, men hon säger aldrig någonting om mig. Aldrig ”åh vad fin du var i teve”. När jag jobbade som flygvärdinna sa mamma att det var dags att banta. Det var ju sant, jag såg ut som en bullmamma. Sen säger hon också att man aldrig ska köpa större kläder, för då går man upp i vikt.

Har du fått några reaktioner på programmet från vänner?

- Många tjejkompisar har lagt locket på, de hör inte av sig. Det kanske är avundsjuka.

Under din tid som flygvärdinna – hur var passagerarna tycker du?

– Helt ärligt, när de parkerar bilen på Arlanda så checkar de in hjärnan också. Flera gånger fick jag psykbryt. De har ingen hyfs, en gång kom det fram en dam och bad mig torka hennes trosor. Men nu har jag pensionerat mig.

Vad ska du göra resten av din tid i Sverige?

- Jag ska till Piteå på söndag och kommer nog sitta inspärrad i huset. Kanske går jag ut på stan lite, men inte ut och springa, då kanske någon slår ihjäl en.

Varför skulle någon göra det?

– Inget ont om Piteå, jag är väldigt glad att jag växte upp där. Men de har för lite att göra och för mycket att prata om.