1 av 5
- Foto: Tove Zetterström/SCANPIX
2 av 5
- Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Jurek Holzer / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Veckan i Tryck v. 41

Pascal Engman guidar dig till veckans snackisar.


+ Teppanyakihällar.

Medan twittrosfären och andra sociala medier-avantgardister förfärades över den stockholmska medelklassens vindsvåningar och världsvana leverne, satt jag själv och undrade vad i helvete en ”Teppanyakihäll” är. Nu vet jag: Enligt On Off är en ”Teppanyakihäll” oumbärlig vid tillagning av japanska jätteräkor och blir din för det formidabla priset 18 446 kronor.

- Idoljuryn.

Kan inte annat än instämma i kritiken mot Idoljuryn. Värst är Andreas Carlsson, som sitter och ser ut som ett skräckslaget litet sagoväsen mest hela tiden. Undantaget då han spänner ögonen i någon stackars unge och uttalar en elak och lam liknelse. När det händer vrider jag mig av olust i soffan och undrar om de gett en förskola för mycket små och dumma barn i Aspudden till uppgift att skriva de där manuskorten. Det värsta av allt är att det nog inte är så: Allt tyder på att det är Andreas Carlsson själv som suttit och fnulat på de där små elakheterna, vilket bara gör mig enormt generad å hans vägnar. Hans liknelser är nämligen så platta att jag vill vika ihop dem och snyta mig med dem.

! Anton Abeles intåg i riksdagen.

Den unge och blivande riksdagsledamoten Anton Abele är något så ovanligt som en politiker som verkligen sticker ut hakan. Lika välklädd som Bruce Wayne och med samma rättspatos som Batman ska han nu få skurkar och banditer att darra från talarstolen i plenisalen.

? Det nya ”tuffa” Robinson.

Robinson är igång igen. ”Tuffare än någonsin”, enligt Paolo Roberto som är programledare. Kvällspressen är traditionsenligt behjälplig med de stora rubrikerna som precis som vanligt kan appliceras på valfri naturkatastrof. Ändå vill den rätta känslan inte infinna sig. Det känns lite daterat, det där programmet. Ja, rentav hela formatet. Andas det inte lite 1700-tal? Kan inte någon bara skriva en bok om det?

( ) Svenska landslaget.

Holland var så överlägset att till och med skarpsinniga kulturjournalister slutade såga ”Kungarna av Tylösand” för ett ögonblick och istället talade om en helt ny sorts förnedringsteve.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.