Tisdag 28 Sep
Stockholm

Veckan i Tryck v. 42

1 av 3
2 av 3
3 av 3

För att metajournalistik också är journalistik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

+ Leif GW Persson.

Professor Persson ägnade sommaren åt att gå i klinch med diverse mer eller mindre celebra personer. Sveriges skarpaste hjärna och tillika störste livsnjutare spydde galla som en magsjuk jättebebis över både Björn Ranelid och Thomas Bodström. Förra veckan uttryckte han dessutom sin frustration över landets tevekockskår och menade att det bara var en tidsfråga innan de trancherade en levande människa. Nu är han tillbaka i sitt rätta element och hans nya program ”Veckans Brott” nådde den magiska miljongränsen. Det är han värd.

- Aftonbladet.

Publicerade namn och bild på en 3-åring som spolat ner en kattunge i toaletten. Genast visade rabiata djurrättsaktivister och annat löst folk sitt rätta ansikte och levde rövare i kommentarfältet på det stackars barnets bekostnad.

Aftonbladets journalistiska ansvar flög all världens väg.  Eller, som utmärkta bloggen The Viktor Report uttryckte det: ” Alannah, 3, har spolat ner en nyfödd katt. Därmed har hon kanske inte definierat sin samtid (möjligen barns icke tidsbundna elakhet), men däremot klockrent definierat en nyhetsdag.”

! Mattias i EMD och Andreas Kleerup.

Är en rockstjärna arg slänger han ut en teve genom fönstret på sitt hotellrum. Inte slänger han en penna så att den hamnar på ett glas, som i sin tur går i kras, i en mysig SVT-studio, som Mattias Andréasson gjorde härom veckan. Och han ber definitivt inte programledaren, i det här fallet Peter Settman, om ursäkt för sitt tilltag. Då är det bättre att göra som Kleerup: att vara så trött så att man misstas för påverkad och dagen efter be Resumés reportrar fara åt helvete för att man sover.

? Magnus Hedman.

Bilderna som flitigt kablats ut från Magnus Hedmans kulturodyssé förbryllar på flera plan. Särskilt det faktum att vodkan han krampaktigt håller i sin hand är en Ralasjnikov. En typ av vodka som undertecknad i sextonårsåldern åkte till ett garage i Stockholms södra förorter för att få tag på. (Och förmodligen, i kombination med någon obskyr MUF-fest, är anledningen till att vi har Anton Abele i riksdagen för Moderaterna). Men främst är det oförståeligt varför moralister antyder att Magnus Hedman skulle befinna sig i dubiöst sällskap då han umgås med ”Jockiboi” och Nemo. Med tanke på att den förre landslagsmålvakten skaffat klippkort i rättssalar på senare år är det snarare tvärtom.

() Alla missbrukare.

Tidningarna skriver dagligen om olika typer av missbruk: porrmissbruk, sexmissbruk, spelmissbruk, mediemissbruk, maktmissbruk och alkoholmissbruk. Allt trevligt här i livet verkar utgöra risk för missbruk. Vad hände med ordet passion?

Kommentera
Kopiera länk
Dela