Kissie blev attackerad av en mobb som kastade ägg på henne.
1 av 5
Kissie blev attackerad av en mobb som kastade ägg på henne.
2 av 5
- Foto: Nelson Antoine/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Susan Walsh/AP/SCANPIX

Kissie ville träffa fans - blev äggad

"Det var det sjukaste jag varit med om. Oh ... my ... god ...”


VI HAR OCKSÅ BLIVIT ÄGGADE

- I september i år attackerades den forne premiärministern Tony Blair med ägg när han skulle signera sin nya bok i en bokhandel i Dublin.

- I maj 2009 hade sverigedemokraterna samlat till torgmöte på Lilla Torget i Linköping. Då blev partiledaren Jimmie Åkesson attackerad av en 17-årig flicka som tryckte upp ett ägg i ansiktet på honom. Åkesson säger att han blev "skärrad" och han yrkade senare på 12 000 kronor i skadestånd.

- I december 2004 blev den dåvarande vice statsministern Bosse Ringholm utsatt för en äggattack. Okända gärningsman kastade ägg på hans hus innan de försvann från platsen.

- När USA:s före detta president George W Bush tillträdde år 2000 möttes han av burop och ägg kastades mot hans fordon.

VÄSTERÅS. Under fredagen anlände bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson till Västerås. Hon skulle uppträda som gäst-dj på nattklubben SILK och uppmanade i samband med detta sina läsare att komma och möta henne på centralstationen när hon klev av tåget.

"Kan vara roligt att få hälsa på alla även där ifrån och visa att jag inte är så farlig hihi ...", skrev hon på sin blogg under torsdagen.

Men "fansen" var arga. De var många. Och de var beväpnade med ägg. Och Kissie fick inte alls det bemötande som hon hade förväntat sig.

"Det var det sjukaste jag varit med om. Oh ... my ... god ... ", skrev hon på sin blogg kort efter hatattacken.

Tågstationen var fullpackad med folk som väntade på bloggerskan - och när tåget rullade in utbröt totalt kaos. Ägg kastades mot Kissie och hon tvingades fly från platsen.

- Det var ett 70-tal personer som var på plats vid centralstationen, säger Ann Charlotte Israelsson på polisens ledningscentral i Västmanland till Vestmanlands Läns Tidning.

Kissie hittades kort efteråt på en annan plats i city av en polispatrull och var då välbehållen. Hon hävdar att det var cirka tre personer som kastade ägg. Exakt hur många som attackerade bloggerskan är ännu oklart. Och motivet bakom attacken? Avundsjuka. I alla fall enligt henne själv:

"Saken är den, jag är inte lesdsen alls egentligen för det som hände igår. Jag kan verkligen inte ta åt mig, speciellt inte av männsikor som känner en sådan stor avund som dessa små flickor gjorde som kastade, ÄGG!? För “normala” männsikor gör inte sådant, och dom kan verkligen inte ha fått en bra uppväxt som lärt sig att det är sådär man tar i tu med avundsjuka. Vem är det att skylla, dom eller föräldrarna..? Inte är det mitt problem mig iaf, längre..."

"Dom var kanske 3 tjejer som hade bestämmt sig för att förstöra, inte för mig direkt eftersom jag skulle sen direkt till hotellet och få duscha...", skriver hon på sin blogg.

Sent under fredagskvällen hade polisen i Västmanland inte fått in någon polisanmälan gällande incidenten. Men händelsen verkar ha skrämt upp bloggerskan ordentligt, som nu har köpt pepparsprej för att kunna försvara sig i framtiden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!