1 av 3
- Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Sofie Wiklund / SCANPIX
3 av 3
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Frank Andersson dansar för pengar

Lönen från TV4 kan komma att indrivas av kronofogden. Let´s Dance deltagarna får tiotusentals kronor per avsnitt.


Frank Andersson har dragit på sig stora skulder efter sin karriär som brottare. Kronofogden kräver honom i dagsläget på 390 000 kronor. Skulderna innefattar bland annat obetalda böter och uteblivet underhållsbidrag.

Så sent som den 13 oktober i år utreddes brottarlegendaren, men då ansåg Kronofogdemyndigheten att han saknade utmätningsbara tillgångar.

 

Deltagarna får höga löner

Men ställer Frank Andersson upp i Let´s Dance förändras läget drastiskt.

– Får vi information om att han har tillgångar så utreder vi det, säger Jimmy Eriksson som är kronoinspektör på Team 24 som jobbar med indrivning åt Kronofordemyndigheten, till Expressen.

Deltagarna sägs få mellan 10 000 till 30 000 kronor per vecka under sin medverkan. Därmed kan gaget uppgå till 300 000 kronor totalt.

 

Målet är att betala av skulderna

Det var många som höjde på ögonbrynen då det uppdagades att Frank Andersson var aktuell i årets Let´s Dance. Idrottsprofilen har tidigare tackat nej till dylika förfrågningar. Men för Expressen berättar hans vän, författaren Joakim Langer, om anledningen till att Frank Andersson tackat ja.

– Det är bra stålar i Let´s dance och en möjlighet att komma i form. Kronofogden ligger på, men hur han löser det vet jag inte. Hans mål är att kunna leva ett normalt liv och i det infår det att betala av sina skulder. Tio program av Let´s Dance så är det väl klart.

 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!