Lördag 25 Jun
Stockholm

Bianca Meyer: Anette Kullenberg är rasist

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Bianca Meyer recenserar Anette Kullenbergs gärning och smak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lördagar Bianca Meyer

Bianca Meyer är komiker och journalist. Varje lördag skriver hon krönikor för Nyheter24.

Besök hennes blogg här.

"Det är fenomenalt hur genuint dålig italiensk smak kan förstöra ett så vackert palats."

Så skriver författaren och journalisten Annette Kullenberg i en krönika i tidningen City måndagen den 13 december. Om du inte håller med om att uttalandet är rasistiskt, pröva att byta ut "genuint dålig italiensk smak" mot "genuin judisk snålhet". Ett sådant uttalande hade inte gått någon obemärkt förbi.

Krönikan syftar till att recensera familjen Catenaccis nya restaurang Caina. Kullenberg skriver oerhört lite om själva restaurangen, men oerhört mycket om familjen Catenacci. De driver omfattande maffiaverksamhet insinuerar hon. Allt är betalt med svarta pengar. De är ju italienare, och det vet man ju att dom där italienarna, dom kan ju inte göra rätt för sig. Allt dom kan är att vara smaklösa och kriminella. Inte ens mat kan dom, enligt Kullenberg.

Annette Kullenberg verkar vara den enda som är missnöjd med restaurangen.

På sajten Allt om Sthlm får den högsta betyg. På Rejta skriver man att den är en "Guds gåva till gourmanden. Maten är helt fantastisk, miljön likaså. Skapelsen är perfekt komponerad och avvägd njutning där mat och miljön är i symbios."

Alex Schulman skriver på sin twitter: " Då gick vi till Caina och det var inte dumt. Grattis, catenacci!!"

Om Caina hade varit svenskägd, hade Kullenberg sågat restaurangen då?

Hon har visat prov på rasistiska uttalanden flera gånger. Såhär skriver hon i sin blogg den 23:e oktober: "En sällsynt bildad iranier kom och hämtade upp mig och vi talar oupphörligt om Iran och vad som händer ifall landet skaffar atombomb. Om de inte redan gjort det. "

Så det är sällsynt och förvånande att en iranier är bildad? Hur obildade är iranier i vanliga fall menar hon?

Vid en tv-inspelning hon skulle medverka i tillsammans med en komikervän av invandrarbakgrund till mig, hävde hon ur sig: "En sådan som du, körde min taxi hit". Trots det blev Kullenberg inte utslängd från programmet. Hon fick bara vara med i ett annat avsnitt. Ett avsnitt med bara svenskar. Men det är en annan diskussion.

Att Annette Kullenberg skriver om just "genuint dålig italiensk smak" är i sig ironiskt. Genuint dålig smak bor inte i Italien utan i Annette Kullenbergs garderob. På bilden i City har hon färgat håret vitt och orange. Till det bär hon leopardklänning och röd skinnjacka. Som accessoar har hon i handen ett paket Marlboro lights och en limegrön tändare. Classy Kullenberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.