Måndag 25 Okt
Stockholm

Desirée Nilsson - hur Desirée blev Dessie

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

I en ny artikelserie ägnar Nyheter24 en hel månad åt några av Sveriges största bloggerskor. Först ut är Desirée Nilsson. Missa inte resterande artiklar under veckan. Varje fredag kommer en lång och exklusiv intervju att publiceras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta

Namn: Desirée Gabriella Mykkänen Nilsson.

Född: 2 augusti 1994.

Bor: Stockholm.

Antal besökare: Enligt Bloggportalens statistik ca 370 000 per vecka.

Aktuell: Med bloggen www.desireenilsson.se

Under en månad kartlägger Nyheter24 några av Sveriges största bloggerskor. Den här veckan ägnar vi åt Desirée "Dessie" Nilsson.

Bloggerskan Desirée "Dessie" Nilsson gjorde sig känd som en i raden av platinablonda och ständigt provocerande bloggerskor. Vem är hon idag, och hur har hon förändrats?

Desirée ”Dessie” Nilsson startade sin blogg i juni 2008, efter inspiration från storbloggerskan Kenza Zouiten. Idag har hon cirka 370 000 unika läsare per vecka.

Vem var egentligen "Dessie" innan bloggen, och hur har hon förändrats under åren som gått? Nyheter24 har kartlagt hennes tid som bloggare.
 

Typiskt inlägg år 2009

"Nu en fråga som ni har hört förut… Vad skulle ni gjort om ni var mig? Kanske kollat mig i spegeln i flera timmar & beundra hur man kan vara så snygg? Eller kanske åka hem till mig direkt och sno alla mina kläder? Eller kanske mörda mig själv? Säg nu, vad skulle ni gjort?!" (14 maj 2009)
 

Typiskt inlägg idag

"Som alla söndagar så tar jag det lugnt, badar, tar hand om mig själv (dvs klippa tånaglarna, använda peeling, raka mig osv osv..!) följer mina serier och bara tar det lugnt innan måndagen, love it! Lämnar nästan ingen tid åt min pojkvän på söndagar, för då är det ”Dessie -time”"  (9 januari 2011) 
 

Desirée innan bloggen

– Jag har alltid varit samma person. Alla ändrar stil under åren, och om jag har förändrats mycket så är det inte på grund av bloggen.

– Det senaste året har min pojkvän läxat upp mig och lärt mig att bli mogen, så det här året har jag nog förändrats mest av allt - både i utseendet och personligheten, säger Desirée till Nyheter24.

På sin blogg sammanfattar hon sin mellanstadietid som en period med ett ordentligt stilbyte.

"Jag var rockare när jag gick i fyran. Gick runt med en stor svart Kiss-tröja, och en svart/vit bandana på huvudet. Hade håliga Cheap Monday-jeans och lyssnade på Kiss och Guns ‘n Roses.

Sen blev jag kallad fjortis redan i femman, när jag hade lite mascara och foundation på mig. Jag poserade lite som en "bitch" på skolfotot, och hade stuprörsjeans då alla fortfarande hade utsvängda jeans.

Först vågade jag inte visa mig som "fjortis" i skolan, men sen lärde jag mig acceptera mig själv som jag var, och struntade i vad alla tyckte. I mars 2008 så slutade jag upp med fjortisfasonerna, som att skrika på stan och gå runt och sjunga med högtalare kring halsen.”
 

Gamla inlägg

Trots att Desirée startade bloggen som 13-åring så finns det ingenting som hon ångrar eller vill ta tillbaka att hon skrev.

– Jag brukar titta tillbaka på vad jag skrev förr, och även om jag har fått konsekvenser av saker som jag har skrivit, så har jag aldrig tagit bort något inlägg.

– Inget som jag skrev då ångrar jag, och dessutom så bryr sig inte folk om vad som står längre bak i bloggen, säger Desirée till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela