Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och har 900 000 invånare. Staden är uppbyggd av 14 öar och är hem för många artister. Den blev Sveriges officiella huvudstad år 1634 och sedan 2005 är stadens officiella slogan “Stockholm, the capital of Scandinavia”.


Staden har omkring 70 museer och flera sevärdheter runt om i staden. Till exempel SkyView där du kan åka upp ovanpå Globen, Kaknästornet och Kungliga slottet som ligger i centrala Stockholm. Du hittar även arenorna Stadion, Friends Arena och Tele2 Arena i Stockholmsregionen. På sommaren kan du gå och se konserter på stadens nöjesfält Gröna Lund.

2 timmar sedan
Det privata sjukhuset Sophiahemmet i Stockholm har utsatts för en omfattande hackerattack. Det påverkar såväl telefoni som datorer.
2 timmar sedan
Den legendariske sportjournalisten Arne Hegerfors begravs i dag i Engelbrektskyrkan i Stockholm. Flera stora sportprofiler är på plats. Jag hoppas verkligen han har det fint, vilken fantastisk människa, säger Anders "Ankan" Parmström som var Hegerfors radarpartner i hockeysändningarna på SVT och senare Canal+.
3 timmar sedan
Efter ett turnéuppehåll under hösten 2023 på grund av hälsoskäl är David Ritschard tillbaka på scenen. Han ger två konserter i vår, på Pustervik i Göteborg 27 mars och på Debaser i Stockholm 28 mars.
idag 04:34
Regionernas kostnader för att hyra in hälso- och sjukvårdpersonal ökade under 2023. Men under årets sista kvartal minskade kostnaderna, uppger Sveriges Kommuner och Regioner.
idag 02:20
"En taxichaufför ringer från Gröndal med anledning av att två kunder inte har betalat för sig och dessutom slagit chauffören.", skriver polisen på sin hemsida.
idag 01:01
"En person i Bagarmossen ringer angående att en person i trappuppgången har slagit sönder en grannes brevlåda.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 21:36
5,3 procent. Så stor höjning av hyrorna anser hyresnämnden vara rimlig för omkring 25 000 bostäder i Göteborg.
igår 20:56
Djurgårdens hockeydamer ledde med 3–1 i SM-kvartsfinalen borta mot Frölunda när mindre än fyra minuter återstod.
igår 20:16
Stadion kokade när skidskytteeliten premiärtävlade i Stockholm. Då fick Vetle Sjåstad Christiansen revansch för guldmissen i Nove Mesto. Extra kul att det var i Stockholm, säger norrmannen.
igår 18:46
Inte en stol var tom på Stockholm stadion när skidskytteeliten tävlade i huvudstaden för första gången. Det är helt obeskrivligt att åka här. Det här var helt magiskt, säger Mona Brorsson till den högljudda publiken.
igår 17:31
"Trafikolycka i Hjorthagen.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 14:46
Matilda Vinberg och Madelen Janogy har några av sina finaste fotbollsminnen härifrån. Nu får de för första gången kliva in på Tele2 arena i varsin landslagströja. Man får upp väldigt speciella och fina minnen av att vara tillbaka här, säger Vinberg inför onsdagens playoffretur mot Bosnien-Hercegovina.
igår 12:26
Uppdraget var att döda så många som möjligt ur gängtoppens familj. Mamman blev deras enda offer. På måndagen inleddes rättegången mot en 20-åring och en 15-åring misstänkta för mord.
igår 10:16
Han var jazzens mästare och barnens favorit. Många vill nu hylla Georg Riedel för hans livsgärning. Han höjde musiken med sitt sätt att spela, säger tidigare Fasching-chefen Bengt Strokirk till TT.
igår 10:04
Tidlösa barnvisor och Sveriges mest sålda jazzskiva. Tonsättaren och musikern Georg Riedel är död, 90 år gammal. Här är några av hans mest kända verk.
igår 08:08
Stockholmsbörsens stängde oförändrad på handelsveckans första dag. Men aktierna i Kinnevik och Tele2 rusade uppåt efter besked om att bolagen går skilda vägar.
igår 06:04
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.
igår 05:58
När skidskytteeliten premiärtävlar i Stockholm ska Mona Brorsson tackas av. Efter säsongen lägger 33-åringen av. Jag ser det som ett tillfälle att få tacka av publiken som gjort så mycket för mig, säger hon.
2 dagar sedan 19:44
En äldre person har hittats död i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Det går inte att utesluta att ett brott ligger bakom.
2 dagar sedan 19:24
På måndagen väntas Ungerns parlament rösta igenom Sveriges Natoansökan. Efter det måste beslut om att skicka Jas Gripen till Ukraina fattas omedelbart, anser Centerledaren Muharrem Demirok. Liknande krav framförs av Socialdemokraterna.
1 2 3 4 ... 357