Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och har 900 000 invånare. Staden är uppbyggd av 14 öar och är hem för många artister. Den blev Sveriges officiella huvudstad år 1634 och sedan 2005 är stadens officiella slogan “Stockholm, the capital of Scandinavia”.


Staden har omkring 70 museer och flera sevärdheter runt om i staden. Till exempel SkyView där du kan åka upp ovanpå Globen, Kaknästornet och Kungliga slottet som ligger i centrala Stockholm. Du hittar även arenorna Stadion, Friends Arena och Tele2 Arena i Stockholmsregionen. På sommaren kan du gå och se konserter på stadens nöjesfält Gröna Lund.

Siw Burman från Lycksele och Simon Simonsson från Alfta är årets mottagare av Zornmärket i guld, den mest prestigefyllda folkmusikutmärkelsen i Sverige.
2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri nät fordonsförare vid Stadsgårdsleden kontrollerades.", skriver polisen på sin hemsida.
2 timmar sedan
Fyra personer greps under fredagskvällen och är nu anhållna, misstänkta för förberedelse till mord, skriver Aftonbladet.
3 timmar sedan
Under natten mot lördag skedde en urspårning i Hässleholm vilket orsakat stora förseningar och inställd trafik.
igår 22:42
"Man greps efter att ha skadat person med sax på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 19:24
"Två unga män har omhändertagits vid Kungliga slottet.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 14:19
"En person som hyr ut sin lägenhet i andra hand i Akalla har blivit hotad av sin andrahandshyresgäst.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 13:02
Det krisdrabbade flygbolaget SAS har fått sin rekonstruktionsplan för den svenska delen godkänd av Stockholms tingsrätt, skriver SAS i ett pressmeddelande.
igår 10:04
Utredningen om vållande till annans död efter polischef Mats Löfvings död, där förre rikspolischefen Anders Thornberg varit misstänkt, läggs ner. Det känns naturligtvis bra att det har kommit till beslut, säger Thornberg till P4 Halland.
igår 05:35
"Anmälan om skadegörelse efter krossad ruta på restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 09:32
En kvinna har knivskadats av en okänd gärningsman i Hässelby i västra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida. Hon uppges vara lindrigt skadad.
2 dagar sedan 08:46
"Kvinna knivskadad av gärningsman i Hässelby.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 04:08
"Man greps efter stöld ur fordon på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 01:32
En port till ett flerfamiljshus har beskjutits i Jakobsberg nordväst om Stockholm.
3 dagar sedan 15:16
Ulf Dageby är död. Mannen som tonsatte proggrörelsen med klassiker som "Livet är en fest", "Barn av vår tid" – och "Doin' the omoralisk schlagerfestival" blev 80 år.
3 dagar sedan 13:26
Den ryska medborgare som häktades i början av juli misstänkt för att ha fotograferat skyddsobjekt frias från misstankar. Det rapporterar SVT Nyheter Örebro.
3 dagar sedan 13:16
"Undersökt föremål i Liljeholmen var ofarligt.", skriver polisen på sin hemsida.
16 Jul, 22:46
En man i 20-årsåldern omkom i en drunkningsolycka i sjön Trekanten vid Liljeholmen i södra Stockholm på tisdagskvällen.
16 Jul, 18:46
Stockholmspolisen har fått in 48 rapporter om inbrott och inbrottsförsök med hjälp av frätande syra sedan slutet av maj. En teori är att det rör sig om ett nätverk, Europol är inkopplat, säger Monica Krüger vid gränspolisen.
16 Jul, 18:20
"En bilist i Johanneshov uppträder onykter i trafiken.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 431