Stockholm

Paulina ”Paow” Danielsson – från Paulina till Paow

1 av 3
2 av 3
3 av 3

I den tredje delen av Nyheter24:s artikelserie om några av Sveriges största och mest inflytelserika bloggerskor får vi följa Paulina ”Paow” Danielsson. Missa inte resterande artiklar under veckan.


Läs mer
Fakta

Namn: Paulina Danielsson.

Född: 14 oktober 1993.

Bor: Stockholm.

Antal besökare: Enligt Bloggportalens statistik ca 515 000 per vecka.

Aktuell: Med bloggen www.paow.se.

Under en månad kartlägger Nyheter24 några av Sveriges största bloggerskor. Den här veckan ägnar vi åt Paulina "Paow" Danielsson.

Bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson har sedan genombrottet i januari 2009 lyckats sålla sig till skaran av unga och framgångsrika storbloggerskor, och är idag i gott sällskap av namn som Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Alexandra "Kissie" Nilsson, Kenza Zouiten och Desirée "Dessie" Nilsson.
 

Typiskt inlägg år 2011

"Vaknade typ för två timmar sedan av att pappa kom hit med frukost och kaffe.. Jag har som sagt alltid vart ett curlingbarn. Jag kan faktikst själv erkänna att jag är riktigt bortskämd. För när lönen är slut så ringer jag bara mina päron. Egentligen så är det fult att säga att man är bortskämd. Så vi säger väl ”inte bortskämd, bara bekväm”.. Åh älskar min papi! Han hjälper även mig att öppna ett Bolag. Paow AB. Najs!" (20-11-2011)
 

Typiskt inlägg år 2009

Med över 515 000 unika besökare i veckan har Paulina lyckats profilera sig starkt i den stormiga bloggvärlden - allt genom en väldigt enkel taktik.

– Mitt mål med bloggen har från början varit att vara ärlig. Jag har skrivit exakt vad jag tycker - hur korkat det än låter. Man kommer längre på att vara ärlig, och det märks direkt om man är personlig, eller om man gör som exempelvis Kissie har valt att göra, säger hon till Nyheter24.

Är det stor skillnad mellan Paulina och Paow?

– Nej, egentligen inte. Skillnaden kan vara att Paow är smartare än Paulina. Jag tänker efter väldigt mycket innan jag skriver något i bloggen.

Vad tycker dina föräldrar om att du bloggar?

– Mina föräldrar tyckte att det var kul när jag började bli stor, och jag har fått väldigt mycket hjälp av dem - speciellt av min pappa. Han är den i familjen som hjälper till att sköta bloggen och allt runt omkring. Han agerar manager åt mig.

– Gällande bloggens innehåll så är mina föräldrar relativt fördomsfria, men om jag lägger upp ett inlägg med erotik till exempel, så ber de mig ta bort det eller så går de in och fixar till det själva, säger Paulina till Nyheter24.
 

"Jag har blivit kaxigare"

Trots två tidigare bloggar - "So blond" och "Sweet and saour" -  i bagaget, så var det i maj 2009 som framgångarna började.

Människor kom plötsligt fram och ville bli fotograferade med den unga bloggerskan, och förändringen av bloggen och Paulina själv har sedan dess varit stor.

– Den stora skillanden med bloggen från då och nu är att jag har vågat vara mig själv mer och mer i mina inlägg.

– Personligt sett så har bloggen varit både bra och dålig för mig. Samtidigt som den har utvecklat mig, så har den också bidragit till att jag är kaxigare än jag borde vara. Det kan jag erkänna själv, säger Paulina till Nyheter24.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.