Tom Cruise.
1 av 3
Tom Cruise. - Foto: All Over Press
Tom Cruise.
2 av 3
Tom Cruise. - Foto: All Over Press
Tom Cruise.
3 av 3
Tom Cruise. - Foto: All Over Press

Tom Cruise utnyttjade scientologer som slavar

Sekten utreds av FBI för slavhandel.


FBI utreder just nu de anklagelser om människohandel och utnyttjande av obetald arbetskraft som riktats mot Scientologikyrkan, rapporterar från The New Yorker.

Tom Cruise ska vara en av de framstående medlemmarna som har fått kyrkans medlemmar att arbeta för honom – antingen gratis eller med mycket lite betalt.

Scientologikyrkans överhuvud David Miscavige, som även var best man på Tom Cruise och Katie Holmes bröllop – ska ha utnyttjat den nu avhoppade scientologen John Brosseau och fått denne att arbeta i stort sett gratis. John fick bland annat renovera ett hus, specialbygga om Toms två vrålåk till lyxbilar och hans två motorcyklar.

Betalningen var femhundra kronor i veckan, skriver Huffington Post.

Scientologikyrkan förnekar anklagelserna och hävdar att en domstol redan avfärdat åtalet.

VIDEO: Tom Cruise om scientologi

 

FBI
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.