Quetzala Blanco: Psykbryt är det nya sexet

Nyheter24:s Quetzala Blanco om maniska män, borderlinebrudar och Big Brother.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

För att klargöra. Jag äger ingen teve längre. Det är inget jag skryter med så, det var min ex-killes brontoteve och han ville väl behålla den (beats me, aja) och jag har inte orkat köpa någon ny. Med det sagt – jag har inte sett ett enda avsnitt av Big Brother. Jag vet inte vem någon är.

Men jag har följt nyheterna från huset och lyssnar med selektiv hörsel när mina kollegor Pascal och Eric diskuterar allt från de senaste intrigerna till produktionens ansvar i Big Brother-huset.

Min slutsats: att sex filmat med värmekamera är helt omodernt. I stället är det psykbryt eller sammanbrott som är word du jour.

Är man kåt men av vissa anledningar (man e ful, man får inge ragg, man har liten, man e fattig, man e tråkig) inte kan ligga så finns det fler porrsidor än vad det finns stjärnor och snöflingor. Där har alla dokusåpor spelat ut sin roll.

Men är man sadist – eller bara nyfiken på samtiden – och vill se människor gå sönder i realtid så återstår i stort sett bara dokusåpan.

Vad jag förstår har tre deltagare redan lämnat huset för att de har varit så instabila. Om dokusåpan på något sätt ska skildra samhället och ligga i linje med tiden så kommer det självklart dras in allt från borderline-brudar till maniska män som med uppspelta psyken bjuder in tittarna rakt in i deras privata helveten.

Att må dåligt, inte kunna sova, få panikångest, cutta sig i armarna och vara allmänt emo är liksom det nya tribaltatuering och gruppsex.

Det nya shotta Tequila och dra kola från nåns svank. Det nya Sverige – den hetaste dokusåpan någonsin. Synd att jag missat alla avsnitt bara.

/