Och Desirée "Dessie" Nilsson.
1 av 4
Och Desirée "Dessie" Nilsson. - Foto: Anais Gonzales Cruz.
... liksom Paulina "Paow" Danielsson.
2 av 4
... liksom Paulina "Paow" Danielsson.
Alexandra "Kissie" Nilsson ska enligt uppgift ha drabbats av samma attack...
3 av 4
Alexandra "Kissie" Nilsson ska enligt uppgift ha drabbats av samma attack... - Foto: EEROBILD/All Over Press
Är det frågan om en hackerattack mot svenska bloggare?
4 av 4
Är det frågan om en hackerattack mot svenska bloggare? - Foto: MONTAGE

Brutal hackerattack mot svenska bloggare

En av de som utsatts för vad som verkar vara en större hackerattack inriktad på svenska toppbloggare är Amir Akrouti. I samarbete med Bloggmagazine.se rätar Nyheter24 ut en hel del frågetecken.


Amir Akrouti, känd för att driva Gaybloggen, drabbades vid lunchtid under lördagen av ett datorintrång. När läsarna besökte bloggen möttes de av ett meddelande där det stod att han skulle avslöja en hemlighet om sin sexuella läggning.

– Än är det oklart vad som händer eller när bloggen kommer upp, skriver Amir Akrouti i en kommentar till Bloggmagazine.

Massiv attack

Datorhackern har, enligt källor som Nyheter24 samtalat med, kapat hela Amir Akroutis blogg samt hans konton på Hotmail och Facebook.

– Hur jag kom åt databasen, FTP-servern och hans hotmail/facebook konton vill jag inte gå in på, skriver hackaren i ett mejl som Nyheter24 tagit del av.

Hackaren uppger också att han tagit bort hela databasen med blogginlägg och bilder. Han uppmanar Amir Akrouti att ta kontakt med honom, "för att komma överens".

"Bögfettot är inte den första eller sista"

Hackaren har tagit kontroll över Amir Akroutis privata konto på Facebook och har genom detta chattat med hans vänner. En av Amirs vänner, Rosanna Charles, pratade med hackaren under lördagen.

– Vill han ha den, så får han betala, skriver han om Amirs blogg.

Flera toppbloggare har sedan i fredags drabbats av liknande attacker. Alexandra "Kissie" Nilsson, Desirée "Dessie" Nilsson och Paulina "Paow" Danielsson är tre bloggare som rapporterat liknande problem och det verkar röra sig om samma hackare.

– Paow har fått pröjsa 25 000 kronor och Kissie 15 000 kronor för att få sina bloggar tillbaka, skriver han till Rosanna Charles.

"Nu har jag kapat denna också :-)"

När Kenan Harbis, reporter på Bloggmagazine, genomförde en mejlintervju med Amir Akrouti började han plötsligt få svar från hackaren.

– Jag fick hans mejladress och han bad mig skicka den till Amir, vilket jag gjort. Men Amir har inte velat ta emot den, berättar Kenan Harbis för Nyheter24.

Släpper en hemlighet

På ett gammalt Facebook-konto som Amir Akrouti inte längre använder har hackaren gjort statusuppdateringar. I uppdateringarna hävdar han att han inte är gay och att han kommer sluta blogga.

"Hemligheten jag hållit undan i över fem år har jag äntligen släppt och publicerat.. mer läsning på www.gaybloggen.com. Ironin ligger i själva hemsidan, gay? Icke. Det är slutbloggat för min del från och med idag, och jag tackar alla vänner och bekanta för all stöd jag fått. Puss på er alla. Hälsningar, en straight Amir" går att läsa på kontot.

Men det är alltså inte Amir Akrouti som är aktiv på hans konton längre. I stället är det en okänd hackare som tagit kontroll över en av Sveriges främsta nätpersonligheter.

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen under lördagen sökt Amir Akrouti för en kommentar. Vi har även kommit i kontakt med hackaren, men inte fått någon kommentar i nuläget.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

2 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?