Skandalbloggerskan Kissie till Improveme.se

- 28/03/2011, 17:46 -
1 av 2

EEROBILD / All Over Press

2 av 2

CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS

I februari var bloggerskan Kissie i blåsväder efter att ha hotat en Nyheter24-journalist och kallat honom "bögäckel". Annonsörerna flydde och Kissie tvingades be om ursäkt. Enligt uppgifter till Nyheter24 värvas bloggerskan nu till skönhetssajten Improveme.se. Det får Kicks, en av Sveriges största skönhetskedjor, att se över avtalet med Improveme.

Det var i ett samtal med Nyheter24-journalisten Pascal Engman som Alexandra "Kissie" Nilsson hotade och kallade honom "bögäckel". Samtalet spelades in och offentliggjordes.

– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det. Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa storbloggerskan i samtalet.

Många annonsörer fick kalla fötter och drog sig ur bloggen och Kissie tvingades att be om ursäkt.

– Här med tar jag avstånd från alla rasistiska och nasistiska åsikter. Jag ber dock om ursäkt för mitt utbrott på nyheter24’s reportrar, skrev hon på bloggen.

Men annonsörerna var inte imponerade.

– Vi bestämde att vi inte ville ha något med henne att göra i samband med inlägget om barnmat och bantning. Det här bara bekräftar att det var rätt beslut, sa Mikael Lenstrup, affärsutvecklingschef på Webtraffic till Dagens Media.

 

Ska blogga på Improveme

Enligt två olika källor till Nyheter24 värvas storbloggerskan nu till skönhetssajten Improveme.se där journalisten och PR-konsulten Daniel Nyhlén är chefredaktör och publisher.

Huruvida Kissie är klar som bloggare för skönhetssajten Improveme.se vill Daniel Nyhlén inte bekräfta när Nyheter24 når honom.

Daniel Nyhlén – som även medietränar Kissie – anser att Kissie blivit utsatt för en hetsjakt.

– Det rådde en hetsjakt efter artikeln som Nyheter24 publicerade, där man tar ett fem år gammalt Youtube-klipp, vi snackar om en tjej som inte ens var myndig då, och inte gör tydligt att klippet var gammalt. Kissie har fler vänner som både är homosexuella och har mycket invandrarvänner. Det faller liksom på sin egen orimlighet – om Kissie var rasist skulle hon nog inte umgås med så mycket invandrare som hon gör.

Men hon kallade ändå Nyheter24:s Pascal Engman för "bögäckel" och det var inte länge sedan?

– Hon gjorde nog bort sig i stundens hetta, hon kände sig kanske utsatt. Hon förstår ju i efterhand att det inte var bra, och vi har pratat mycket om det, och det var ingenting hon menade. Men det är så klart inte försvarsbart att säga så till människor.

Om Kissie skulle vara intresserad av att blogga på Improveme.se, skulle ni ta in henne då?

– Om det fanns ett intresse från hennes sida, absolut, Kissie är bra tjej. Hon har haft otur som har råkat ut för diverse skriverier, säger Daniel Nyhlén.

 

Annonsör orolig

När Nyheter24 når Camilla Breime, marketing project manager på Kicks, som är ett av företagen som annonserar på Improveme.se, blir hon förvånad. Camilla Breime säger sig inte ha fått någon information om att Kissie ska börja blogga på Improveme.

– Med de här nyheterna så ska vi titta på det här.

Och tillägger:

– Vi har ett avtal med Improveme som inte sträcker sig så långt fram i tiden.

Nyheter24 har utan framgång sökt Alexandra "Kissie" Nilsson.