Måndag 10 Maj
Stockholm

17-åring såg Clooney på Berlusconis snuskfest

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

17-åriga Karima el-Mahroug såg George Clooney och Elisabetta Canalis på en av Berlusconis beryktade fester.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i tisdags som Silvio Berlusconis försvarsadvokater nämnde George Clooney, den italienska utrikesministern och ett tjog kvinnor som önskade vittnen i Berlusconis kommande rättegång.

Åklagarsidan har bett om att få höra 136 vittnen – dels den marockanska tonårstjejen Karima el-Mahroug som står i centrum för rättegången, men även 32 andra kvinnor som uppges arbeta som prostituerade och som ska ha varit på Berlusconis vilda fester, skriver ABC News.

Båda sidorna presenterade sina listor över önskade vittnen inför rättegången som inleds nästa vecka. En domare ska nu utse vilka vittnen som ska kallas.

Den 74-årige Berlusconi är åtalad för att ha betalat för sex med Karima, som vid tillfället var 17 år.

George Clooney är önskad som vittne eftersom Karima har sagt att hon vid ett tillfälle såg George Clooney och hans flickvän Elisabetta Canalis på ett av Berlusconis omtalades partyn.

– Vi vill veta om han kan bekräfta det här eller inte, sade åklagaren Piersilvio Cipollotti.

I februari rapporterade den ledande italienska tidningen Corriere della Sera, att åklagaren hade frågat ut Elisabetta Canalis – som då förnekade att hon och George varit på Berlusconis fest. Clooney själv säger att han bara har träffat Berlusconi vid ett tillfälle – för att söka om en donation till Darfur, skriver Celebitchy.

Kommentera
Kopiera länk
Dela