Söndag 16 Maj
Stockholm

Lady Gaga vill jobba med Robyn

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Superstjärnan har siktet inställt på Sverige - och vet mer än väl vilka svenska artister hon gärna skulle vilja jobba med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Popundret Lady Gaga har Sverige att tacka för mycket. Svensk-marockanske låtskrivaren och producenten Nadir " Red One" Khayat samarbetar frekvent med 25-åringen och ligger bakom tio av hennes största hits.

På den nya plattan Born This Way, som släpps den 23 maj, har han producerat minst tre av spåren. Och fler kan det bli, eftersom albumet ännu inte är klart.

Dessutom har Gaga jobbat med filmregissören Jonas Åkerlund och säger själv att svenskarna var de första som verkligen uppskattade hennes musik:

– Svenskarna är ett otroligt inspirerande folk. Men ni var också de första som verkligen uppskattade min musik, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag känner mig aldrig så mycket som en riktig popstjärna som när jag är i Sverige.

Hittills har man inte planerat några samarbeten med andra artister på det nya albumet, men Lady Gaga har några svenska favoriter som hon mer än gärna skulle vilja jobba med:

– Sverige har så många kreativa människor. Lykke Li och Robyn är båda enorma artister. Jag gillar verkligen båda två, berättar hon för Aftonbladet och tillägger:

– Jag skulle älska att göra musik ihop med Robyn. Robyn och jag ligger dessutom på samma skivbolag.

Lady Gaga uppträder i Stockholm:

Kommentera
Kopiera länk
Dela