"Jag har varit hårt ansatt"

- 15/04/2011, 10:59 -
1 av 3

MAJA SUSLIN / SCANPIX

2 av 3

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

3 av 3

Victor Lundberg / SCANPIX

Laila Bagge-Wahlgren om det negativa och positiva med att få reda på vad alla tycker om henne.

Laila Bagge-Wahlgren är i dag älskad av svenska folket efter sitt genombrott som jurymedlem i Idol. Hon har även en mycket framgångsrik smyckeskollektion, Rock by Sweden Åsitas, som förra året omsatte nio miljoner kronor.

Dessutom har hon mängder av andra bollar i luften. Men så har det inte alltid varit. Som ung tonåring i Löddeköpinge - med fyra syskon - levde familjen knapert. Ofta bar Laila kläder som hennes mamma sytt.

Och i början av sin karriär, som nyutbildad musikalartist, hade hon svårt att få jobb. Då startade hon ett eget företag i stället:

– Är ingen redo att satsa på mig så får jag skapa mina egna arbetstillfällen. Sedan dess har jag aldrig varit anställd av någon, säger hon till Helena Trus i en intervju i Aftonbladet.

Men att leva i rampljuset har sitt pris. Dock tycker Laila att det kan vara "skönt" att veta vad alla tycker om henne:

– Jag har varit hårt ansatt redan från början och innan jag gifte mig med Niclas. Som offentlig får du reda på allt vad folk tycker om dig, och vem som är din fiende. Det är rätt skönt, säger hon till Aftonbladet.

Laila gifte sig nyligen med Niclas Wahlgren och de väntar nu sitt första barn tillsammans. Men 38-åringen är försiktig med vad hon avslöjar om sitt privatliv.

– Jag och Niclas har kommit överens om att inte prata om det här och hålla det så privat som möjligt. Men självklart är vi jätteglada och ser fram emot det, tillägger hon för Aftonbladet.

Snart är det dags för en ny säsong av Idol. Men supertrion bestående av Laila, Anders Bagge och Andreas Carlsson har splittrats. Carlsson tackade ja till ett jobb i USA och i stället ersattes han av artisten Alexander Bard och den svenske musikentreprenören Pelle Lidell.

– Vad säger man till en kompis? Fan, synd för oss men kul för dig!? Det var en knivig situation, berättar Bagge-Wahlgren för Trus i Aftonbladet.

Idol drar igång i TV4 i höst.