Quetzala Blanco: Knarkskådisen som polisen missade

Nyheter24:s Quetzala Blanco om när lagens långa arm tappar muskler.


Det var bara för någon vecka sedan som en svensk manlig skådis åkte dit i en knarkrazzia – för andra gången på bara några månader.

Genast börjar det pratas om att kändisar ska vara bra förebilder och hur hemskt det är med småkids som ser upp till dem och sånt.

Men allt är inte röda mattan, vaska Champagne och snorta kola från silikonbrudars svankar. Knark har självklart en baksida. Och jag pratar varken om den smutsiga industrin, hälsoriskerna och våldet och ångesten och allt det där som förmodligen kommer lika punktligt som en löningsutbetalning eller en mens.

Jag pratar om drogernas förmåga att bråka med verkligheten. För att illustrera det här ska jag berätta om något som inträffade för ett par år sedan. Det här handlar, ironiskt nog, också om en svensk manlig skådespelare, som nu närmar sig the big 50 med stormsteg.

Skådisen hade haft en hård, intensiv och vansinnigt rolig festkväll. Tillsammans med några polare hade han stängt varenda krog värd namnet, stoppat ner tungan i halsen på villiga sexiga brudar, förmodligen hunnit pinka i ett par gathörn samt slagit på riktigt stort och slängt i sig både nattmat och amfetamin.

Skådisen och hans ena polare bestämmer sig för att fuck the law. Trots Big Brother-nivå på promillehalten och trots amfetaminet i blodet så sätter de sig i en skruttig Volvo och skådisen trampar gasen i botten. Destinationen är en efterfest i orten.

Över Västerbron går det riktigt jävla fort när de kör. Vinden viner i håret. Däcken tjuter. De kan inte fatta hur jävla snabbt det går – och att den här rishögen till Volvo kan prestera som en trimmad tiger? Wow.

De är nästan mållösa av en snudd på orgasmisk lycka och precis när skådisen och hans polare ska andas ut och förenas i en highfive så hör de sirenerna.

En polisbil kör upp bredvid dem. Killarna hämtar andan och bereder sig på helvete. Farbror blå kollar skådespelarens körkort. Skådisen och hans polare håller andan.

– Hörrni killar, det vore bra om ni kunde köra lite snabbare.

Har polisen börjat med ironi? Skådisen och hans polare säger inte ett knyst. Polisen fortsätter.

– Ni körde i ungefär 10 kilometer i timmen, men det vet ni säkert om. Ha en bra kväll nu grabbar och gör inget dumt. Och lägg på ett kol, va, säger polisen innan han hoppar in i sin bil och slår på sirenerna igen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.