Söndag 19 Sep
Stockholm

Quetzala Blanco: Knarkskådisen som polisen missade

Nyheter24:s Quetzala Blanco om när lagens långa arm tappar muskler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var bara för någon vecka sedan som en svensk manlig skådis åkte dit i en knarkrazzia – för andra gången på bara några månader.

Genast börjar det pratas om att kändisar ska vara bra förebilder och hur hemskt det är med småkids som ser upp till dem och sånt.

Men allt är inte röda mattan, vaska Champagne och snorta kola från silikonbrudars svankar. Knark har självklart en baksida. Och jag pratar varken om den smutsiga industrin, hälsoriskerna och våldet och ångesten och allt det där som förmodligen kommer lika punktligt som en löningsutbetalning eller en mens.

Jag pratar om drogernas förmåga att bråka med verkligheten. För att illustrera det här ska jag berätta om något som inträffade för ett par år sedan. Det här handlar, ironiskt nog, också om en svensk manlig skådespelare, som nu närmar sig the big 50 med stormsteg.

Skådisen hade haft en hård, intensiv och vansinnigt rolig festkväll. Tillsammans med några polare hade han stängt varenda krog värd namnet, stoppat ner tungan i halsen på villiga sexiga brudar, förmodligen hunnit pinka i ett par gathörn samt slagit på riktigt stort och slängt i sig både nattmat och amfetamin.

Skådisen och hans ena polare bestämmer sig för att fuck the law. Trots Big Brother-nivå på promillehalten och trots amfetaminet i blodet så sätter de sig i en skruttig Volvo och skådisen trampar gasen i botten. Destinationen är en efterfest i orten.

Över Västerbron går det riktigt jävla fort när de kör. Vinden viner i håret. Däcken tjuter. De kan inte fatta hur jävla snabbt det går – och att den här rishögen till Volvo kan prestera som en trimmad tiger? Wow.

De är nästan mållösa av en snudd på orgasmisk lycka och precis när skådisen och hans polare ska andas ut och förenas i en highfive så hör de sirenerna.

En polisbil kör upp bredvid dem. Killarna hämtar andan och bereder sig på helvete. Farbror blå kollar skådespelarens körkort. Skådisen och hans polare håller andan.

– Hörrni killar, det vore bra om ni kunde köra lite snabbare.

Har polisen börjat med ironi? Skådisen och hans polare säger inte ett knyst. Polisen fortsätter.

– Ni körde i ungefär 10 kilometer i timmen, men det vet ni säkert om. Ha en bra kväll nu grabbar och gör inget dumt. Och lägg på ett kol, va, säger polisen innan han hoppar in i sin bil och slår på sirenerna igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela