1 av 11
- Foto: Markus Dahlberg / SCANPIX
2 av 11
- Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
3 av 11
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
4 av 11
- Foto: Patrik Österberg/All Over Press Sweden
5 av 11
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
6 av 11
- Foto: Patrik Österberg/All Over Press Sweden
7 av 11
- Foto: Anders Wiklund/SCANPIX
8 av 11
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
9 av 11
- Foto: All Over Press
10 av 11
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
11 av 11
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Minns du skandalerna? Mikael Persbrandt

Varje torsdag friskar Nyheter24:s nöjesredaktion upp ditt minne – minns du våra mest folkkära svenska kändisars skandaler? Nu har turen kommit till den ständigt aktuella skådespelaren Mikael Persbrandt.


1997 Dramatens superstjärna Mikael Persbrant kör rattfull och döms till skyddstillsyn.

2002 Persbrandt och komikern Peter Wahlbeck hamnar i slagsmål på Spy Bar. Wahlbecks ögonbryn hinner spricka innan skådespelaren Thorsten Flinck går emellan. Persbrandt portas från Spy Bar.

2004 Persbrandt blir stoppad av kustbevakningen på en båt. Perbrandt har 1,02 promille i blodet. Persbrandt säger att det inte är han själv som kör båten.

2005

  • Den 17-åriga skådespelerskan Amanda Renberg berättar i Expressen om sin relation till den 24 år äldre Persbrandt.

– Vi fick så jäkla bra kontakt direkt. Jag tycker verkligen så mycket om honom. Han är ju som han är, men vi är faktiskt väldigt lika som människor, säger Amanda Renberg till Expressen.

  • Persbrandt kör full hem från Grammisgalan och blir tagen av polis. Han döms till skyddstillsyn och samhällstjänst.
  • Ett invecklat triangeldrama börjar vecklas ut. Persbrandt har under flera månader träffat Ulf Lundells dotter Sanna Lundell. Sanna väntar även barn – något som Persbrandts ex-flickvän Maria Bonnevie får reda på genom löpsedlar.
  • Persbrandt slår runt på krogen. Han försökte kissa i krogkön, kysste flera tjejer, kallade en tjej för "jävla feministfitta" och skrek "Jag är den största snortaren i världen”. Persbrandt arranger sedan en efterfest på sin arbetsplats Dramaten. Festen pågår fram till småtimmarna.
  • Tidningen Expressen skriver att Mikael Persbrandt ligger intagen på Alfagruppens klinik i Uppsala för akut alkoholförgiftning. Mikael Persbrandt polisanmäler tidningen för förtal, och Expressens ansvarige utgivare Otto Sjöberg får betala skadestånd till Persbrandt.

2007

  • Persbrandt anmäls för ofredande efter att verbalt ha attackerat en homosexuell på restaurang East i Stockholm.
  • Mitt under pågående föreställningsperiod av pjäsen Måsen säger Mikael Persbrandt upp sig från Dramaten.
  • Några dagar senare kraschar han sin Porsche på en racingbana i Tyskland.
  • Jan Malmsjö säger också upp sig från Dramaten. Anledningen är att han tycker att Dramaten inte markerat tillräckligt hårt mot Persbrandt.
  • – Mikael Persbrandt har trampat på mitt hjärta och det gör jävligt ont, säger skådespelerskan Marie Göranzon som även hon har en roll i pjäsen Måsen.
  • - Avhopparen, han har pissat på oss och sedan med hög svansföring efter några dagar är han på Fotbollsgalan som om inget hade hänt. Man häpnar, det förekommer bara inte, säger en rosenrasande Malmsjö till SVT efter Persbrandts avhopp.

2011

  • Den 16 januari grips Persbrandt på väg hem från Soap Bar i Stockholm. Efter ett urinprov erkänner Persbrandt att han snortat kokain från en nyckel på krogens toalett.

– Jag älskar kola och rånare. Det bara är så, säger Persbrandt.

  • I april slår polisen till i en knarkrazzia på Hotell Clarion i Stockholm. Persbrandt misstänks än en gång för narkotikabrott.
  • Efter kokainskandalen slutar Persbrandt som ambassadör för Unicef.
  • Samtidigt som kokainskandalen exploderar tränar Persbrandt upp sig inför sin roll som actionhjälten Carl Hamilton i filmatiseringen av Jan Guillous böcker.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.