Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Superstjärnans comeback - i Ove Sundbergs show

Björn Gustafsson is back.
1 av 8

Björn Gustafsson is back.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

2 av 8

Kerstin Carlsson / SCANPIX

3 av 8

Kerstin Carlsson / SCANPIX

4 av 8

Morgan Norman/Söderberg Agentur/TV4

5 av 8

Fredrik Sandberg / SCANPIX

6 av 8

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

7 av 8

Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

8 av 8

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nöje | 28/04/2011 10:05

Efter två års tystnad gör succékomikern Björn Gustafsson sin efterlängtade comeback - i Solsidans Ove Sundbergs nya storsatsning.

Två år har gått sedan den hyllade komikern Björn Gustafsson, 24, senast syntes i rutan. Efter en längre time-out gör han nu comeback - tillsammans med Solsidans Ove Sundberg.

I TV4:s nya humorsatsning Kontoret är succékaraktären Ove, spelad av Henrik Dorsin, tillbaka. Serien - vars inspelning startas i dagarna - blir en svensk version av The Office.

– Det känns bra att bidra med någonting eget, det vill säga Ove, när man ska jobba med ett redan beprövat material som The Office. Så att det inte bara blir en efterapning, säger Henrik Dorsin.

– Dessutom är det kul att få vara med i Sveriges, om inte världens, första kombinerade re-make och spin-offserie. En spin-make. Eller re-off, fortsätter han.

Ove Sundberg är chef på Svensk kontorshygien AB, och vid sin sida har han chefsassistenten Viking, spelad av superkomikern Björn Gustafsson.

Björn Gustafsson figurerade flitigt i humorsammanhang efter sitt enorma genomslag som sidekick till Kristian Luuk i Melodifestivalen 2008.

Efter en rad framträdanden och flitigt medialt medverkande valde Gustafsson dock att ta en time-out - på grund av utbrändhet. Pressen och uppmärksamheten blev för mycket för det då 21 år gamla komikerstjärnskottet.

Men nu är det alltså dags för Gustafsson att göra storstilad comeback.

Förutom sin medverkan i Kontoret är han dessutom aktuell med inspelningarna av långfilmen Kronjuvelerna, tillsammans med Bill Skarsgård.