Lördag 29 Jan
Stockholm

Sagan om Kate och prins William

1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Här är historien och skandalerna om kungavärldens just nu hetaste par.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag gifter sig det engelska kungaparet Kate Middleton och prins William i Westminister Abbey i London.

Deras stundtals stormiga förhållande har under åren överlevt skandalomsusade klädchocker, uppbrott och elaka rykten.

Kate och William träffades på hösten år 2001, när de båda pluggade konsthistoria på universitetet St. Andrews i Skottland. I över ett år var paret enbart vänner, och Kate beskriver själv sin framtoning som extremt blygsam vid deras första möten.

I mars 2002 börjar det trots allt slå gnistor om paret - efter en minst sagt uppseendeväckande modevisning på deras gemensamma universitet, där Kate gick modell och William satt i publiken.

Prins William betalade, enligt People, över 200 dollar för att sitta på första raden under visningen, och fick inom kort valuta för sina pengar.

Kate gick ner för catwalken iklädd en genomsklinlig nätklänning, där hennes kropp enbart täcktes av en bandeautopp och ett par bikinitrosor. Det sägs vara nu som William på riktigt får upp ögonen för den mörka skönheten.

Nätklänningen - som från början var tänkt som en kjol - var en kreation av designern Charlotte Todd, och såldes nyligen på en auktion för 105 000 dollar, motsvarande mer än 630 000 svenska kronor.

Arvet efter prinsessan Diana

Under hösten 2002 flyttade Kate och William ihop med två andra studenter i en fyrarumslägenhet. Enligt flera vänner är deras förhållande nu ett faktum. Men först ett och ett halvt år senare, i april 2004, går de 21-åriga studenterna officiellt ut med att de är ett par.

I april 2007 - efter närmare fem år tillsammans - gör paret slut, med anledning av att de vuxit ifrån varandra sedan tiden i skolan. Efter stormiga månader tar de dock upp förhållandet igen under sommaren samma år.

Efter år av spekulationer annonserar Kate och William sin förlovning i november 2010. Under förlovningen, som ägde rum under en semesterresa i Kenya, överräcker William sin mamma Dianas tidigare förlovningsring, med en 18 karats safir omringad av 14 diamanter.

I eftermiddag äger bröllopet rum alltså i Westminster Abbey i London - den kyrka där prinsessan Diana begravdes för nästan 14 år sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt