- Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX

Magdalena Graaf: "De fick pengar för att döda mig"

Magdalena Graaf berättar om tiden då misshandel, dödshot och ständig skräck tillhörde vardagen för henne och sonen Isac.


Fakta

Namn: Magdalena Graaf

Född: 2 september 1975

Yrke: Programledare, författare, modell och sångerska

Aktuell: I TV3:s "Det blir bättre"

I söndagens avsnitt av Det blir bättre berättar Magdalena Graaf om de svåra åren av grov psykisk och fysisk misshandel

Som tonåring blev Magdalena gravid, och tidigt gifte hos sig med pappan till sitt barn - en man som senare försökte ta hennes liv under flera tillfällen.

– Jag träffade precis en sådan man som min mamma hade varnat mig för. Jorma var stor och härlig, och jag blev störtförälskad. Men han hade också en ilska som han behövde tömma, berättar Magdalena i programmet.

Deras kommande år tillsammans var fyllda av rädsla, smärta och fruktan. Jorma var enormt svartsjuk, och utdelade örfilar, slag och sparkar som straff när Magdalena kom hem försent eller hade varit borta för länge.

– Vid ett tillfälle så slängde han ut mig i portuppgången och skrek till mig att sluta gråta. Om jag inte gjorde det så skulle han dra in mig i lägenheten och kasta ut mig ur från fönstret istället.

Samtidigt hörde hon sin son stå och skrika av skräck innanför dörren - utan att kunna göra någonting.

– Det är en pågående hjärntvätt. Det börjar med att man får nedlåtande kommentarer och långsamt bryts ner. Sedan kommer smällarna, och tillslut är man så långt ner att det inte går att ta sig upp.

 

"Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

En av de värsta händelserna skedde på Magdalenas 20-årsdag.

– Jorma blev för full under kvällen, och mitt i natten vaknade jag av att mitt huvud dunkades i sänggaveln väldigt många gånger. Jag fick en enorm dödsångest. Skulle jag nu dunkas till döds och inte överleva min födelsedag? säger Magdalena i programmet.

För att skydda sin ettåriga son flydde hon. Men på hennes huvud fanns nu ett pris. Ex-mannen hade utlovat pengar och vapen till den som kunde döda henne.

Mannens sista hälsning till Magdalena löd: "Det ska blir ett sant nöje att döda dig, din hora".
 

Det blir bättre visas på TV3 klockan 21.00 i kväll.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.