Magdalena Graaf: "De fick pengar för att döda mig"

- 30/04/2011, 10:51 -

Karin Grip / SvD / SCANPIX

Magdalena Graaf berättar om tiden då misshandel, dödshot och ständig skräck tillhörde vardagen för henne och sonen Isac.

I söndagens avsnitt av Det blir bättre berättar Magdalena Graaf om de svåra åren av grov psykisk och fysisk misshandel

Som tonåring blev Magdalena gravid, och tidigt gifte hos sig med pappan till sitt barn - en man som senare försökte ta hennes liv under flera tillfällen.

– Jag träffade precis en sådan man som min mamma hade varnat mig för. Jorma var stor och härlig, och jag blev störtförälskad. Men han hade också en ilska som han behövde tömma, berättar Magdalena i programmet.

Deras kommande år tillsammans var fyllda av rädsla, smärta och fruktan. Jorma var enormt svartsjuk, och utdelade örfilar, slag och sparkar som straff när Magdalena kom hem försent eller hade varit borta för länge.

– Vid ett tillfälle så slängde han ut mig i portuppgången och skrek till mig att sluta gråta. Om jag inte gjorde det så skulle han dra in mig i lägenheten och kasta ut mig ur från fönstret istället.

Samtidigt hörde hon sin son stå och skrika av skräck innanför dörren - utan att kunna göra någonting.

– Det är en pågående hjärntvätt. Det börjar med att man får nedlåtande kommentarer och långsamt bryts ner. Sedan kommer smällarna, och tillslut är man så långt ner att det inte går att ta sig upp.

 

"Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

En av de värsta händelserna skedde på Magdalenas 20-årsdag.

– Jorma blev för full under kvällen, och mitt i natten vaknade jag av att mitt huvud dunkades i sänggaveln väldigt många gånger. Jag fick en enorm dödsångest. Skulle jag nu dunkas till döds och inte överleva min födelsedag? säger Magdalena i programmet.

För att skydda sin ettåriga son flydde hon. Men på hennes huvud fanns nu ett pris. Ex-mannen hade utlovat pengar och vapen till den som kunde döda henne.

Mannens sista hälsning till Magdalena löd: "Det ska blir ett sant nöje att döda dig, din hora".
 

Det blir bättre visas på TV3 klockan 21.00 i kväll.