1 av 2
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
2 av 2

Nu kan du bli lika platt som Blondinbella

KRÖNIKA. Nyheter24:s Quetzala Blanco sätter tänderna i Blondinbellas nya tidning Egoboost Magazine.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I dagarna kommer Isabella "Blondinbella" Löwengrip med det senaste tillskottet i sitt muf-imperium – den egna tidningen Egoboost Magazine, där Blondinbella givetvis är chefredaktör.

Valet av omslagsbild är intressant. Blondinbella ser lite warpad ut, som en yngre Jocelyn "Kattkvinnan" Wildenstein om ni minns henne. Poweraxlarna är där, datorväskan under armen och den hungriga och målmedvetna blicken. Det här är en tjej som vet vad hon vill. En proffsig affärskvinna som inte har tid med trams. Sen kan man ju fråga sig om det verkligen är helt korrekt att ha en försvunnen Inkaskatt runt halsen? Eller är det en törnekrans? Nåväl.

Våga göra karriär! Tjejer, nu gör vi kärleksrevolt! Så blir du omtyckt på 3 sekunder! 176 sidor som Egoboostar dig!

Jag känner inget jättesug, det är inget som tilltalar mig. Så är jag kanske inte i målgruppen. Jag är varken ung eller sugen på att göra karriär. Och jag är definitivt inte intresserad av att bli omtyckt på 3 sekunder.

Well, när jag har räknat till 21 bilder på Blondinbella i tidningen ger jag upp. Blondinbella i 12 pixlar, Blondinbella i 1072 pixlar, Blondinbella skrattar, Blondinbellas hela kavajgarderob på olika möten och föreläsningar, Blondinbellas spännande vardag, Blondinbellas hästsvans i fjorton olika vinklar, Blondinbella liten som ett frimärke, Blondinbella stor som en planet.

Brutala närbilder på grillade laxar och kycklingklubbor (tjejmiddag) varvas med nagellack, intervjuer med en löshårstjej, Mia Thörnbloms bästa tips för någonting, Tyra Sjöstedts floskeltopp, några faktiskt läsvärda krönikor, en helsida om någon gammal fåtölj, svintråkiga guider till olika utbildningar, ett otuschat modejobb med Devotes grymma chefredaktör Michaela Forni, typsnittet är uteslutande Lucinda Handwriting i alla möjliga färger och storlekar.

Om det är läsvänligt? Inte direkt. Det mesta ser ut som reklam, artiklar som ska vara peppande och roliga ser ut som att de är gräv eller dokument om satanister, den undre världen, "Jag överlevde hajattacken i Bermudatriangeln" eller "Min bror är min man och nu väntar jag morfars barn", typ. Överlag är layouten väldigt snurrig. Jag sträcker mig efter mina Voltaren 50 mg.

Vad är då Egoboosts egentliga budskap? I mina ögon är det djupt tragiskt.

Du ska le. Du ska bli bäst på att nätverka. Du ska göra ett bra intryck. Du ska laga fantastisk mat på dina tjejkvällar. Du ska absolut inte ta skit från någon man i en relation. Du ska söka jobb med stil. Du ska åka på weekend till Barcelona.

Så långt så bra. Men vad som händer om man misslyckas någon stans på vägen är höjt i dunkel. Räcker det då med ett banalt råd från Mia Thörnblom eller Blondinbellas tre topptips för att ta sig upp igen?

För det finns inte plats för misslyckanden i Egoboostvärlden – du är stark, vacker och fantastisk och ska behandlas som en prinsessa. Du kan bli lika framgångsrik som Blondinbella om du bara drar på dig dina skygglappar, håller för näsan och kör rakt in och upp i framgången.

Snabbspola förbi livets hårda skola, snabbspola förbi sviniga män, snabbspola förbi nitlotter, stress, ångest, olycklig kärlek och hela jävla livet, låtsats som det inte finns, fokusera på allt positivt, blunda och hoppas att du hamnar på en lika vacker plats som Blondinbella.

Platt, rosa, egoboostad och utan nyanser.

Och var du än tittar ser du typsnittet Lucinda Handwriting.

/