1 av 5
- Foto: © Bildbyrån - 73281
2 av 5
- Foto: : Charlotte Brunzell / All Over Press
3 av 5
- Foto: EEROBILD/All over Press
4 av 5
- Foto: Tomas Oneborg / Svd / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX SWEDEN

Veckan i tryck

Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman sammanfattar veckans stora mediala världshändelser.


Veckan i tryck

Pascal Engman är nöjeschef på Nyheter24. Varje fredag summerar han veckans absolut viktigaste händelser.

Besök hans blogg här.

 

[+] Fadde Darwich.

I veckan ställde den forne dörrvaktsbjässen upp i en intervju och inledde med att säga att han inte längre gör intervjuer. Det märkliga, (förutom att han sa det i en intervju), är att Fadde så sent som i februari muckade från Kolmårdens anstalt och firade det hela med att låta sig fotograferas när han i extas och med bar överkropp sprang längs Norrköpings snöiga gator – till tonerna av en måttligt road Expressen-fotografs kamerasmatter. Exakt en vecka efter denna uppmärksammade frigivning var det dags igen, nu kunde Expressens läsare följa med Fadde till centralstationen när han välkomnade sin nya flickvän. Hursomhelst är det roligt att Fadde är tillbaka i gammal fin form. Han har varit saknad.

 

[-] Åsa Vesterlund.

New York-fruns uttalanden i gårdagens Debatt om att bada i botox och att spruta in filler i läpparna vid köksbordet rörde upp känslor i den svenska folksjälen. Och det skulle ju ha varit uppfriskande om det inte vore så att hon bara är en posör som vet vilka knappar hon ska trycka på. Det finns ingenting äkta i henne – de pikanta åsikterna är lika omsorgsfullt placerade och planerade som hennes bröstimplantat.

 

[!] Trädfällaren.

Att människan fäller träd är ingen ny företeelse. När våra förfäder här uppe i Norden började hugga skog för en sisådär 5000 år sedan för att mätta sina hungrande barn var det inte en sate som klagade. Då sågs det snarare som innovativt och banbrytande. Nu gör en golfspelande konferensknullare från Bromma samma sak med en förväntad vinst på några miljoner och då blir det hysterisk uppståndelse. År 2008 avverkades 11 968 kvadratkilometer skog i Amazonas. I Bromma 2010 fälldes 10 trötta tallar. Talla ner nu va?

 

[?] Alexander Lydecker.

Spekulationerna kring huruvida det skånska yrvädret Carolina Gynning har en unge i magen eller inte är i full gång i landets frisersalonger. Ingen vet riktigt hur det ligger till. Allra minst den potentiella avkommans far, innebandyspelaren Alexander Lydecker. Klubbviftaren står handfallen och menar att det är en ”tolkningsfråga”. Veckan i tryck vill hävda om att det finns någonting i världen som inte är en just en tolkningsfråga eller ett flersidigt mynt så är det om en kvinna är gravid eller inte. Det finns liksom ingen gråzon i det här med befruktning.  

 

[()] Skånepågen.

Trots att denna mycket arge unge man, någon timme innan matchstart, blev placerad på en lerig potatisåker i Dalby lyckades han på något sätt ta sig in och hinna i tid till matchen. Bara Gud vet hur, och framförallt varför. Men i historien finns en målmedvetenhet och ett jävlar anamma som fascinerar mycket. Det finns alltså många drivna ungdomar därute beredda att slåss för sin sak, trots allt. Vi har sett fotbollshuliganismens svar på Blondinbella födas.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".