1 av 6
- Foto: All over press
2 av 6
- Foto: All over press
3 av 6
- Foto: All over press
4 av 6
- Foto: All over press
5 av 6
- Foto: All over press
6 av 6
- Foto: All over press

Minns du skandalerna - Kikki Danielsson?

Rattfyllor, behandlingshem, matmissbruk, självömkan i pressen - minns du Kikki Danielssons skandaler? 


Vem är Kikki Danielsson?

Med låtar som Bra vibrationer, I dag och i morgon och Dag efter dag har Ann-Kristin Danielsson varit Kikki med det hela svenska folket i snart över trettio år. Hon är en svenska country- och dansbandssångerska som alltid är närvarande. Är det inte på Svensktoppen kan du ofta läsa om henne på löpsedlarna.

Varje torsdag friskar Nyheter24:s nöjesredaktion upp ditt minne – minns du våra mest folkkära svenska kändisars skandaler? Nu har turen kommit till Kikki Danielsson.

 

1999

  • Kikki kör av vägen och döms för grovt rattfylleri med 2,44 promille i blodet. Straffet blev 40 dagars samhällstjänst med indraget körkort i 18 månader och 14 månaders behandling mot alkoholism. Kikki påstår dock att hon bara druckit tre glas vin.

2000

  • Kikki känner sig ensam och gråter ut i pressen. Hennes vänner har vänt henne ryggen och försökt sko sig på hennes olycka genom att kontaktat skvallerpressen för att sälja vänskapen för några tusenlappar.

2004

  • I början av året åker Kikki återigen dit för grovt rattfylleri. Hon döms till 40 dagsböter - en summa på 10 600 kronor. Hon skriver i ett öppet brev att hon på nytt ska genomgå behandling för sin alkoholism och skriver in sig på ett behandlingshem. Där vill hon gå till botten med sitt missbruk.
  • Några veckor efter har Kikki, Bettan och Lottas show turnépremiär - utan Kikki. Hon är kvar på behandlingshemmet.
  • Senare under året beskriver hon skriverierna runt hennes rattfylla som en offentlig avrättning. I hopp om att få sympati hos folket pratar hon ut i tidningarna. Igen. Där säger hon att hon inte är nöjd med sitt yttre och brukar tröstäta genom att äta falukorvar. Undra om det var brist på nyheter den dagen?
  • Kikki går på AA-möten flera gånger i veckan och medverkar även i Vägverkets kampanj för alkolås på bilar.

2005

  • I en intervju får Kikki frågan om hon är alkoholist: "Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att jag löst problemen genom att gå in i mig själv, jag har börjat meditera."

2006

  • När hon blev kvitt alkoholismen tog matmissbruket vid. Kikki ställer upp i programmet "Du är vad du äter" för att få kontroll över sitt matintag. Under programmets gång lyckas hon rasa i vikt och Kikki känner sig livsfarlig. På ett positivt sätt. Svenska folket hoppas på en ny Kikki Danielsson.

2007

  • Kikki uppträder under idrottsgalan i Kristianstad. Allt slutar i en katastrof. Hon är kraftigt berusad, vinglar okontrollerat runt på scenen och har ingen fokus. Det slutar med att konserten avbryts och Kikki får hjälp av funktionärerna att komma av scenen. Kikki påstår att hon var omtöcknad av lugnande tabletter.
  • Veckan efter fiaskot i Kristianstad meddelar Kikki att hon nu gör ännu en comeback. Snabbaste comebacken någonsin.

2008

  • Kikki beklagar sig över sin sjukdom. Hon har länge lidit av reumatism, men sjukdomen har blivit värre och hon måste nu ha hjälp med allt. Men det är inte allt. Kikki berättar även att hon drabbats av "trappfobi". Rädslan är att benen ska ge vika och hon ska ramla ihop.

2009

  • Kikki bestämmer sig för att ta en paus från allt arbete och ska nu börja fokusera på sig själv.

2010

  • Kikki är återigen redo för en comeback. Efter nio långa är hon äntligen tillbaka i studion, denna gången tillsammans med rockaren Sulo. Entusiastiskt meddelar hon att 2010 ska bli hennes år.
  • Hon medverkar i det folkkära programmet Allsång på Skansen. Efter sitt uppträdande går hon ut i pressen och säger att hon är besviken på Svt. Hon ville premiärsjunga sin nya singel, men Svt vägrade gå med på det. Hon fick vara med på ett villkor - att hon skulle sjunga "Bra vibrationer".
  • Skriver en självbiografi, "Gökungen - med egna ord". I boken berättar hon öppet om sin alkoholism och varför hon drack. Det har bivit dags för alla att veta sanningen.
  • Kikki tar hjälp av ett medium för att komma i kontakt med bortgågna familjemedlemmar. Hon påstår att hon fick kontakt med sin döda far.
  • Laila Bagge-Wahlgren kritiserar Kikki öppet i sin blogg där hon skriver att hon har tröttnat på att Kikki alltid gråter ut i pressen och berättar hur hemska alla är varje gång hon drabbas av motgångar i nöjesbranschen. Laila menar på att nöjesbranschen är hård och tuff, inget för en vekling.

2011

  • Kikki Danielsson gör ännu en comeback. Hon vill nu ta revansch för alla år av missbruk, reumatism och alkoholism som ständigt lett till löpsedlar. Kikki släpper sin första skiva på 18 år.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.