Lördag 31 Jul
Stockholm

BB-Simon om tiden i huset: "Det var som Cirkus Scott"

Simon Danielsson summerar sin tid i huset.
1 av 2
Simon Danielsson summerar sin tid i huset. Foto: Elias Giertz/Nyheter24
Simon Danielsson kammade hem vinsten i Big Brother 2011.
2 av 2
Simon Danielsson kammade hem vinsten i Big Brother 2011. Foto: Elias Giertz/Nyheter24

Nyheter24 har träffat Big Brother-vinnaren Simon Danielsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Big Brother

Big Brother avgjordes i söndags då Umeå-bon Simon Danielsson klev ur huset, en halv miljon kronor rikare.

Du har vunnit Big Brother 2011. Hur känns det egentligen?

- Jag hade aldrig föreställt mig det här över huvud taget, inte på det viset. I huset kan man bara spekulera, själv var jag helt hundra på att Gurkan (Gasi) eller Christian (Lundgren) skulle vara starkast av alla.

Du låg lite lågt, framför allt i början?

– Man ville lära känna folk och kolla av lite före, vissa var lite övertända och ville verkligen synas. Man behöver inte vara så ”hyper”, alla är helt olika det är därför de sätter in så olika människor för att det ska bli konflikter.

Tänkte du när du gick in att nånstans att du hade chansen att ta hem det här?

– Aldrig, aldrig, aldrig. Jag sökte in för att jag ville att det skulle hända något nytt i livet, efter det man gått igenom, och då tänkte jag att det kan vara roligt att komma på casting eller nåt. Men så kom jag med och man var ju nervös något djävulskt när man skulle gå in i huset.

Är det nervöst att träffa familjen efter? Nån känsla av ”dagen efter”-ångest?

– Så länge jag är mig själv, och inte sårar någon eller gör något dumt behöver jag inte ha någon ångest heller.

– Jag ångrar ingenting. Det kan jag inte göra faktiskt. Det är om man varit för mycket i fyllan eller nåt, men det blir en annan grej när man bor i huset, när man väl får något vill man verkligen njuta av allting.

 

"TV4 ska ha en eloge"

Hur känns det att få reda på allt som hänt – att Usama bin Ladin är död, såna saker?

– Det man fått reda på är ju helt sjuka grejer, men jag har inte hunnit uppdatera mig nästan nånting än. Jag är helt ovetande om allt. Man måste verkligen sitta nu och nöta in vad som hänt och inte.

Har det hänt nåt utanför huset du tycker TV4 borde informerat dig om?

– Nej, de har verkligen varit bra på så sätt, men det är självklart, skulle det hänt nåt med familjen, då finns ingenting annat än att gå ut.

– De ska ha stor eloge, för de har verkligen gjort det jävligt bra. Sett inifrån huset ska de ha stor, stor, stor eloge. Det är inte lätt att ha sjutton apor i en bur, som är fulla, dryga, gnäller och det är det ena med det tredje. De har verkligen styrt upp allt jättebra.

Gurkan är polisanmäld för att ha hotat Vanessa. Vet du om det?

– Jaså? Det har jag inte hört nånting om.

Du var ju med när han bad om ursäkt där?

– Jo, det var jag, för vi höll på och skämta, han var livrädd för Vanessa när han fick reda på det (att hon var transsexuell), men då tog de illa upp och det var inte meningen. Så då sa jag att då går vi in och ber om ursäkt. Det är inte någon mening att man ska såra nån eller ha roligt på någon annans bekostnad heller.

 

Livet efter Big Brother

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag tummade med Martin tidigt, jag har alltid velat fara till Thailand och han ville också det. Då sa han att skulle han vinna skulle han bjuda på Thailandsresan så då tummade vi på att om jag vinner bjuder jag. Sen ska jag bjuda morsan och lillasyrran på utlandsresa.

Har du blivit igenkänd på stan?

– Många stannar och ger beröm och tar nåt kort och så, det känns konstigt men riktigt roligt.

Polisen var på helspänn utanför festen och har haft ögonen minst två deltagare under hela er tid i huset. Främst för att leta efter knark. Hur känns det?

– Jag hörde det där! Det var nån av oss som lämnade in dem i bikten, Vi trodde att det var lappar med fotbollls- och hockeyresultat, så jag fick en chock när jag hörde att de hade tänkt göra razzia, jag tänkte vad fasen ska de göra razzia på? Det fick jag en chock av att läsa om.

Hur hade du reagerat om det stormade in poliser i huset?

– Jag hade direkt trott att det var en lek, man är ju riktigt paranoid när man är där inne, man blir alltid blåst, varenda gång blir man lurad.

Något annat du reagerat över som du fått veta?

– Det stod på Aftonbladet att det var storbråk mellan mig och Peter på efterfesten och jag tänkte - det var ju världens roligaste kväll i världshistorien så jag förstår inte hur de kunde få det till det? Vi hejade ju bara på varandra och minglade vidare.

 

"I kväll ska jag låsa in mig"

Det var mycket relationer i huset men du höll dig borta från det?

– Hade man träffat någon tjej jag verkligen gillade på riktigt, hade det kanske sett annorlunda ut, men det var ingen sån tjej som jag kände så för.

Det kanske var lika bra på sätt och vis?

– Jag tror att det är lindrigare att inte inleda något, men närhet saknade ju alla där inne. Det är inget konstigt med det.

Längtar du efter att få vara ifred?

– Faktiskt. När jag kommer hem ikväll ska jag låsa in mig, stänga av telefonen och känna lugnet. Det ska bli skönt. Men samtidigt är det ju roligt. Det är så positiva reaktioner.

Tänkte du nån gång på att gå ut ur huset och skita i allt?

– Nej, det gjorde jag aldrig. Jag tänkte väl någon gång när det var som Cirkus Scott att vad fan håller jag på med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela