Fredag 21 Jan
Stockholm

Annas tårar: ”Vill vara med i Så mycket bättre"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Anna Book vill lämna ”ABC” och kändishetsen bakom sig. Nu är hon redo för den svenska artistelitens finrum, TV4:s "Så mycket bättre".– Det finns några guldkorn värda att dammas av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Anna Book

2007 medverkade Anna Book för andra gången i Melodifestivalen med sin "Samba Sambero" och slutade på 15:e plats.

Som 14-åring blev Anna Book upptäckt och skrev på sitt första skivkontrakt. Ett år senare blev hon den yngsta artisten någonsin att medverka i Melodifestivalen, ett rekord som står sig än i dag. Året var 1986 och den svenska låtskrivareliten stod i kö för att jobba med det nya stjärnskottet. Per Gessle, Marie Fredriksson och Lasse Lindbom var bara några av namnen.

– När jag var 15 och spelade in mina första plattor körade Tommy Nilsson och Lotta Engberg åt mig. Jag vill inte låta som en viktigpetter, men jävligt kul när man tänker tillbaka på den tiden

Men trots de tidiga framgångarna uteblev de riktigt stora succéerna. Anna Book glömdes sakta men säkert bort. Och när hon väl hördes av var rubrikerna svarta.

– Det som driver mig är att jag alltid är positiv, annars skulle jag inte överleva allt jag utsätts för. Jag skrattar och gråter offentligt och visar när jag blir förbannad. Det sticker i ögonen på många.

 

Inte tillfrågad

Anna tycker det är förkastligt att hon inte blev tillfrågad om att medverka i TV4:s Så mycket bättre. Hon förklarar att folk dömer henne på förhand, att hon musikaliskt har mycket att tillföra.

– Man gillar att stoppa folk i fack och minimera vissa människor, mig till exempel. Det var samma sak med Thomas Di Leva innan han fick visa sin bredd. Det finns några guldkorn redo att dammas av hos mig också, säger hon.

Anna brister ut i gråt när hon förklarar att hon nu vill hitta tillbaka till musiken. Kosta vad det kosta vill. Och TV4:s succéprogram skulle vara den nytändning hon behöver.

– Jag har runda armbågar. Många gånger har jag klivit åt sidan och tänkt att det där är nog inget för mig, alltid rädd att människor inte kommer att vara öppna mot mig. Jag blir dömd på förhand. Men nu vill jag verkligen vara med i Så mycket bättre. Jag hoppas verkligen att frågan kommer till nästa säsong.

 

"Väldigt roligt"

Matilda Snöwall, exekutiv producent för Så mycket bättre, utesluter inte att Anna Book kan komma att tillfrågas i framtiden.

– Vi hoppas på fler säsonger och fler artister. Och då är det möjligt att det kan bli hon. Men jag vill inte gå in på någon specifik säsong.

Men samtidigt är konkurrensen om de åtråvärda platserna hård.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att många artister vill vara med i programmet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela