1 av 3
- Foto: Veronica Kindblad/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Här är Sveriges fulaste gubbe

Sveriges hemligaste och mest älskade rockstjärna fyller 57 år idag och under åren har han varit med om ett och annat - Nyheter24 listar några guldkorn.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Magnus Uggla

Namn: Per Allan Magnus Claësson Uggla
Ålder: 57. Född 18 juni 1954 på Östermalm i Stockholm.
Uggla i korthet: Slog igenom med låten Varning på stan 1977 och har sedan dess gjort det till sitt modus operandi att reta gallfeber på etablissemanget med låtar som Fula gubbar, Jag mår illa, 4 sekunder och Vem kan man lita på.
Aktuell: Fyller 57 år idag.

Magnus Uggla slår Martin Timell

I tidernas begynnelse, efter Adam & Eva men kort efter att Titanic sjönk, så befinner sig Martin Timell och Magnus Uggla på innekrogen Café Opera. Timell slår till Uggla. Uggla slår tillbaka. Problemet är att de slåss med öppna handflator. Ingen använde knytnävarna. Enligt ögonvittnen såg det ut som "två småtjejer" som slogs.
 

Magnus Uggla är snål

Enligt den mycket trovärdiga tidningen Se & Hör går Magnus Uggla och hans fru in på McDonalds på Vasagatan i Stockholm. Ugglas fru har en gratiskupong för en Big Mac & Company. När frun lämnar över kupongen vill herr Uggla ha en likadan meny till sig själv – gratis. Kassörskan nekar Uggla. Magnus blir rosenrasande och paret lämnar restaurangen.
 

Magnus Uggla är hypokondriker

Magnus Uggla har varit hypokondriker sedan han var fem år gammal. I en intervju med tidningen Café säger han att han inte har någon aning om varför. Han gissar att det kanske beror på "nervsystemet".
 

"Norge, Norge, det är ett ruttet land"

När Uggla uppträdde på fjolårets idrottsgala sjöng han de genomtänkta fraserna "Tattarland i väst" och "Norge, Norge, det är ett ruttet land", vilket fick en norsk privatperson att se rött. Denna lättretade man anmälde Uggla för hets mot folkgrupp, och menade att "Programmet och låten hetsar norrmän som en folkgrupp och generaliserar om alla norrmän". De där norrbaggarna är inga man bråkar med.
 

"Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay"

Under hösten 2009 upptäcker Uggla att han blivit fullkomligt grundlurad av musiktjänsten Spotify, och på sin blogg skräder artisten minsann inte orden. "Jag blir hellre våldtagen av Pirate Bay än rövknullad av Hasse Breitholtz och Sony Music", skriver han och refererar till det faktum att han "under sex månader tjänat lika mycket som en halvdan gatumusikant drar in på en dag". Denna finkänsliga argumentation slutade med att Uggla i sann rockstar-anda tog bort sina låtar från tjänsten.
 

Magnus Uggla nakenchockar

Under 2009 års Allsång på Skansen valde Uggla att framträda - naken. Allsångens alla golfgubbar och terriertanter satte givetvis kaffet i vrångstrupen när den då 55-åriga Uggla strippande tog av sig plagg efter plagg. Slutligen stod han i bara mässingen och framförde sin nya låt "Hatten av". Det allra heligaste fick Uggla sina körtjejer att täcka med - passande nog - hattar.

VIDEO: Magnus Uggla – Jag mår illa