Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lotta Engberg: "Allsången är inte för alla"

- 20/06/2011, 07:26 -
1 av 2

MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

2 av 2

Peter Knutson/TV4

Allsångsledaren Lotta Engberg menar att det finns flera artister som inte passar på en allsångsscen.

Under måndagskvällen går startskottet för den åttonde säsongen av allsångsprogrammet Lotta på Liseberg. Inför årets premiär har stora förändringar gjorts, då man bland annat har tagit bort bingosekvensen ur programmet. Att man nu alltmer liknar allsångsfadern Allsång på Skansen är programledaren Lotta Engberg dock inte orolig för.

– Ja, så kan man ju se det, men jag vill inte jämföra.  Personligen så tror jag att det finns plats för två program, så vi är kollegor snarare än konkurrenter.

Trots att Lotta på Liseberg sedan den direktsända starten har haft fina tittarsiffror, så ligger man fortfarande en bra bit bakom storsatsande Allsång på Skansen, som i år kommer ledas av artisten Måns Zelmerlöw.

– Jag tycker absolut att vi är lika bra som Skansens program. Liseberg framgångsrecept har ju varit goa artister, mycket glädje och spontanitet. Jag hoppas och tror att det smittar av sig.

"Allsången passar inte alla artister"

Bland artisterna som i år gästar Lotta återfinns en rad melodifestivalartister och namn kända från populära program. 

– Vi har väldigt mycket folkkära artister, och en hel del schlager. De här artisterna är väldigt lätta att få med. Men även om alla artister kan göra allsång, så är den nog inte för alla ändå. Alla artister vill inte vara med.

– Vi vill ha artister som inte bara vill sjunga själva. Drömartisten måste vilja sjunga med publiken och vara go’ och glad.