Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens favoritkändisar

- 07/07/2011, 08:02 -
The Hives hävdar att de också har blivit blåsta.
1 av 13

The Hives hävdar att de också har blivit blåsta.

Jessica Gow / SCANPIX /

Magnus Hedman.
2 av 13

Magnus Hedman.

Screenshot från videon som cirkulerade från Hedmans efterfest.

3 av 13

Janerik Henriksson / SCANPIX

4 av 13

Mikael Andersson/SCANPIX

5 av 13

Marc Femenia/SCANPIX

6 av 13

Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

7 av 13

Henrik Montgomery / SCANPIX

8 av 13

All Over Press

9 av 13

Patrik Österberg/All Over Press

10 av 13

Janerik Henriksson / SCANPIX

11 av 13

AP Photo/Joel Ryan/Scanpix

12 av 13

Maja Suslin/Scanpix, Mikael Andersson/Scanpix, Anders Wiklund/Scanpix. Bilden är ett montage.

13 av 13

Maja Suslin/Scanpix, Mikael Andersson/Scanpix, Anders Wiklund/Scanpix. Bilden är ett montage.

Sex, rattfylla, snabba bilar, kokain och manschettbrott – kändisarna har inte alltid rent mjöl i påsen. Spana in Nyheter24:s halvårsrapport från de svenska kändisarnas klammeri med rättvisan.

Basshunter
Året börjar inte bra för Jonas "Basshunter" Altberg. I januari åtalas han i Skottland för två fall av sexuella övergrepp. Sexövergreppen ska ha inträffat den 10 december 2010 under en så kallad "meet-n-greet" – en arrangerad tillställning där artister och fans möts. Jonas Altberg ska ha dragit en tjej i håret och tryckt ner hennes huvud mot sitt skrev. Den andra anklagelsen är snarlik. I rättegången som äger rum i juni 2011 släpps alla misstankar och Basshunter frias helt.

Micke Persbrandt
Polisen plockar in skådespelaren Micke Persbrandt två gånger inom loppet av några månader – bägge gångerna gör han sig skyldig till narkotikabrott. Dramatens enfant terrible Persbrandt levererar årets mest minnesvärda citat när han i förhör med polis deklarerar att han "älskar kola och rånare, det bara är så".

Ola Lindholm
Micke Persbrandt är inte den enda med en näsa för vitt lösgodis. Programledaren, barnfavoriten och Kamratpostens chefredaktör Ola Lindholm skapar rubriker när han tvingas avge urinprov i samband med en fotbollsmatch på Råsunda. Urinprovet visar spår av kokain. SVT sparkar Ola Lindholm. Sex personer säger upp sina prenumerationer på Kamratposten. Ola tar en timeout från chefredaktörtjänsten.

Josefin Crafoord
Programledaren Josefin Crafoord kör rattfull.
– Jag skulle parkera om min bil och köra typ 15 meter. Men jag hann bara sju, säger programledaren Josefin Crafoord till Aftonbladet.

Enligt vittnen på plats var hon rejält vinglig och tjafsig. Och poliser som bevittnade hela händelsen ber Josefin att kliva ur bilen.
– Körningen lämnade en hel del övrigt att önska och polispatrullen ingrep, säger stationsbefälet Bengt Hellström till Aftonbladet.

Ola Rapace
Skådespelaren Ola Rapace överskrider en hastighetsgräns på landsbydgen – med indraget körkort. Han döms till böter på 26 500 kronor.

Nemo Hedén
På en fest våren 2010 har dokusåpadeltagaren Nemo Hedén, 23, sex med en 14-årig flicka.

– Jag hade ingen aning om att hon var under 15. Då hade jag aldrig gjort det, säger Nemo till Aftonbladet. I januari 2011 faller domen. Nemo döms till 13 000 kronor i skadestånd, skyddstillsyn samt vård. Rättegången var kort och okomplicerad och inga vittnen behövde höras, skriver Nemo på sin blogg. Han erkände allting utan omsvep.

Andreas Kleerup
Efter att ha trashat ett hotellrum i Göteborg anmäls producenten och musikern Kleerup för skadegörelse. Han förnekar inte skadegörelsen som landade på 74 800 kr – i böter. "Det var en dålig natt" säger stjärnan i polisförhöret. Trots detta har Kleerup inte betalat sina böter och som påföljd har åtal mot honom väckts.

Magnus Hedman
Flertalet sexbrottsmisstankar har på senaste tiden jagat ikapp den tidigare fotbollsstjärnan Magnus Hedman. I jauari 2011 döms han till dagsböter. Magnus döms för ringa dopingbrott, ertappas med rumänska prostituerade i Täby och åtalas för sexköp.

The Hives
The Hives vår har kantats av skandaler – och det är inte sönderslagna hotellrum som är gruppens modus operandi. Vårdslöst ekonomiskt handlande är melodin. Exempel på detta är att The Cardigans stämde The Hives på 18,5 miljoner kronor.

Ken Ring
I februari i år dömdes rapparen Ken Ring för att ha kört bil alkoholpåverkad. Han hade även tagit cannabis, något som han enligt egen utsago har rökt sedan han var 10 år gammal. Ken hävdar att han får "spår i kroppen långt efter att han rökt" – vilket friade honom från att fällas för narkotikabrott denna gång.

Jay Smith
Idol-vinnaren Jay Smith har åkt dit för narkotikabrott två gånger under år 2010. Dels i maj, men också i november. Skolor och kommuner har nu avbokat Jay Smiths spelningar, då de vill visa att de tar avstånd mot droger.

VIDEO: The Clash – I fought the law and the law won