Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi minns bloggbråken

- 26/06/2011, 11:01 -
Paow och Dessie har inte alltid varit bästa vänner.
1 av 4

Paow och Dessie har inte alltid varit bästa vänner.

MONTAGE

Alex Schulman och Marcus Birro hade det hett om öronen.
2 av 4

Alex Schulman och Marcus Birro hade det hett om öronen.

MONTAGE

Inte Kissie och gybloggaren Amir heller.
3 av 4

Inte Kissie och gybloggaren Amir heller.

ALL OVER PRESS/NYHETER 24/MONTAGE

Bloggbråk finns det gott om, men några har gjort lite extra för bloggosfären i stort.
4 av 4

Bloggbråk finns det gott om, men några har gjort lite extra för bloggosfären i stort.

Det är svårt att hålla koll när de pågår varje dag, under dygnets alla timmar, året runt. Men vi har några vi minns särskilt mycket. Här är listan på de tre mest minnesvärda bloggbråken genom tiderna.

Paow och Dessie

De var bästa vänner till en början och byggde sina bloggkarriärer med hjälp av varandra. Sedan blev det andra bullar. Även om duon numera kan träffas utan att börja skrika på varandra, så är relationen mellan de två fylld av fejder.

Ett bråk som vi minns speciellt är när Paow anklagade Dessie för att spela överklass och se ner på andra. Dessie förnekade alltihop, såklart, och menade att hon är en mycket jordnära person.

Den gemensamma vännen Amir Akrouti gick ut och deklarerade sin avsky inför påhoppen bloggerskorna emellan. Han ansåg att det var patetiskt att sittea och kasta dynga på varandra ena dagen, doch andra gulla tillsammans i webb-teve-program. Rätt träffsäkert där, Amir.

Lyckligtvis är relationen som sagt reparerad i dag. Efter Paows uppbrott med Hugo Rosas verkar den dessutom nått nya höjder - är de bästisar igen, måntro?

Amir och Kissie

Det mest långvariga - och uppmärksammade - bloggbråket får man nog lov att kalla det som ägt rum, och till viss del fortfarande äger rum, mellan Amir och Kissie. Vi tar det från början.

Amir och Kenza var för flera år sedan väldigt nära kompisar. De dök upp i varandras bloggar i stort sett varje dag. Men med tiden växte de ifrån varandra och slutade umgås. Ett ganska behagligt avslut på en behaglig vänskap.

Och det är ju inte vad vi ska diskutera i den här listan. Nej, vart är bråket?

Jo, när Amir är på jakt efter nya vänner hittar han bloggdrottningen Kissie. I takt med att de två börjar umgås allt mer intensivt stiger också Amirs läsarantal. Hans gayblogg blir snart den största i Sverige och vänskapen tickar på. Tills Amir får nog.

Enligt honom har Alexandra, som alltid hävdat att hon på bloggen spelat en roll, kidnappats av Kissie. Hon ska ha blivit mer divig och ansett sig vara bättre än alla andra. Storhetsvansinne, kort och gott.

Bråket växte. Det blev större och större, Amir kallades för "fetto", Kissie för "kossa" och gudarna vet vad mer för intensiva ordväxlingar som skedde.

Filip och Fredrik tog till och med upp fejden mellan Amir och Kissie i sin årskrönika för 2010 på Kanal 5.

Alex Schulman och Marcus Birro

Ett lite mer seriöst bloggbråk än de två som listades ovan, och förmodligen det roligaste i svensk blogghistoria. Egentligen är det en underdrift att kalla det för ett bloggbråk, det är ett krig med bomber och granater som svenska folket kunnat ta del av sedan urminnes tider.

För Schulman-bröderna, med Alex i spetsen, har alltid haft någonting emot Marcus Birro. Och med den pondus och höga svansföring bröderna visat i media har läsare av nöjesdelen i tidningarna alltid kunnat hänga med i ovännernas åsikter om varandra.

Men man kan ju förstå Schulmännens frustration, när den man bråkar med konsekvent svarar i form av en dikt.