Vanessa Falk.
1 av 3
Vanessa Falk.
2 av 3
3 av 3

”Det har plågat mig att folk dömer”

Singelaktuella Vanessa Falk om folk som snackar skit, att förmedla budskap till ensamma ungdomar och seriositet i musiken.


Vanessa Falk

Namn: Julia Vanessa Falk

Ålder: 25

Bor: Hagsätra och city

Antal tatueringar: Senast Nyheter24 träffade Vanessa - i mars i år - var svaret: "30 någonting." De falkar hon då planerade att pryda armarna med är nu på plats, och fler därtill. Samtliga svartvita.

Aktuell: Med singeln Beg like a dog. Läs Vanessa Falks blogg här.

Efter sin senaste hit Private Party är coola Vanessa Falk återigen aktuell med en ny singel – låten Beg like a dog.

– Den står för det klyschiga ”Det här är jag, take it or leave it. Jag orkar inte ta någon mer skit”.  Det är ju trots allt en klyscha av en anledning, föklarar Vanessa för Nyheter24.

– Man kan gå in på vad den handlar om jättedjupt. Fast den är ganska lättsam och ytlig också, just för att refrängen är så oseriös.

Sedan en tid tillbaka har Vanessa känt att hon vill lämna seriositeten utanför sitt musikaliska liv.

– Det är skönt att vara lite lättsam eftersom så mycket annat i ens liv är så allvarligt. Musiken kan få vara busig och rolig, och så kan man förmedla allvar med något annat.

– Men nu känner jag nog ändå att det kommer bli lite mer djup i låtarna i framtiden.

"Det är alltid folk som snackar"

Med musikern och producenten Christian Falk som pappa har Vanessa vuxit upp med musiken sedan barnsben, och på flera sätt har hans musik varit betydelsefull.

– Pappas låt People Say - som handlar om att folk dömer en och snackar - är nog den låt som har en text som ligger närmast mig.

Är det många som ”snackar” om dig?

– Det är klart att det alltid är folk som snackar. Men jag bryr mig inte om vad folk som inte känner mig säger. Det har jag blivit bra på.

– Att folk dömer och snackar är något som har plågat mig väldigt mycket förut, men inte längre. På min rygg har jag en text intatuerad som säger ”Döm inte allt du ser, tro inte allt du hör, säg inte allt du vet”, och det är lite det jag lever efter.

"Jag vill vara som en storasyster"

Tidigt gör Vanessa det klart att hennes engagemang för unga är starkt, och hennes önskan är att nå ut till denna grupp med ett viktigt budskap.

– För mig är det viktigt att förmedla att man får vara som man är, speciellt till ungdomar och barn som känner sig utsatta och ensamma.

– Jag kände det väldigt tidigt, och jag har själv haft det väldigt jobbigt. Jag vill vara som en storasyster för alla, det är mitt mål i livet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.