1 av 2
- Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / SCANPIX

”SVT är ett frivilligt koncentrationsläger”

Efter sitt senaste påhopp på Sveriges komikerelit går Peter Wahlbeck nu till hårt angrepp mot Sveriges Television.– Det är en betongkloss på lerfötter, säger han till Nyheter24.


Vem är han?

Namn: Peter Wahlbeck

Född: 24 januari 1963

Yrke: Komiker, konstnär, författare, manusförfattare, skådespelare.
 

Skandal vi minns:

År 2002 träffade Wahlbeck skådespelarna Thorsten Flinck och Mikael Persbrandt på klubben Spy Bar vid Stureplan i Stockholm. Wahlbeck önskade demonstrera ett av sina konstverk genom att bita Persbrandt i armen, vilket uppenbarligen inte uppskattades av den temperamentsfulla skådespelaren.

Slagsmål utbröt, och de båda bråkstakarna blev utkastade från klubben av dörrvakten Fadde Darwich.

Som plåster på såren sägs Persbrandt ha köpt flera tavlor ur Wahlbecks kollektion.

Komikern Peter Wahlbeck, 48, är redo att lämna rollen som småbarnspappa och åter göra comeback i teverutan. I höst medverkar han i en rad satsningar – med allt från stand up-comedy till tävlingsunderhållning.

Själv menar Wahlbeck att han väljer sina projekt med omsorg och ”plockar russinen ur kakan”. Men att samarbeta med landets största televisionbolag, SVT, är något han håller sig noga ifrån.

– Det är tungrott att jobba med dem, som att gå till skattemyndigheten. Alla är misstänksamma mot en, och det är inte som på till exempel TV4 där folk hälsar, fikar och umgås.

– SVT är en betongkloss på lerfötter, säger han till Nyheter24.

"Frivilligt koncentrationsläger"

Orsaken till Wahlbecks bistra inställning till SVT kommer från de samarbeten han har haft med televisionsbolaget under åren. Senast i raden av projekt är barnprogrammet Kayos krita som sänds på UR, där Wahlbeck gör en av rösterna.

– Det är en sak som är väldigt tydlig när man går längs korridorerna från 1982. Folk är inte lyckliga, berättar han.

– SVT är som ett frivilligt koncentrationsläger.

"Maffia som styr och ställer"

Wahlbeck har tidigare synts i teveprogram som Roast på Berns, RAW Comedy Club, Let's Dance och Ullared, men när han nu kommer med nya projektidéer saknar han gensvar från SVT.

– Om man kontaktar dem så skickas man bara vidare mellan deras jävla chefer. Sedan samlas de i en slags maffia som styr och ställer allting. De på golvet är bara marionettdockor.

"Välkommen att höra av sig"

På SVT tar man Wahlbecks angrepp med ro.

– Det är svårt att bemöta så oprecis kritik från någon som inte arbetar inom SVT. Vi håller inte med om den bild Peter målar upp, säger David Hagen, pressansvarig på Sveriges television.

Senast i våras deltog Wahlbeck som gäst i webbhumorserien Har du hört den förut? och från kanalens sida säger man sig vara mycket nöjd med hans insats. Varför Wahlbeck nu är upprörd har man på SVT svårt att svara på.

– Det är möjligt att han kan ha fått något programförslag avslaget. Vi får in väldigt många förslag så det är svårt att veta säkert.

Man är även noga med att poängtera att SVT inte utesluter ett framtida samarbete med komikern.

– Han är välkommen att höra av sig med programförslag och andra idéer.

/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...