Söndag 1 Aug
Stockholm

"Peter08 ljuger"

1 av 2
Camilla Gervide.
2 av 2
Camilla Gervide. Foto:

Bloggaren och artisten Peter “Peter08” Nilsson skriver på sin blogg att han “tjänar tusenlappar från Spotify varje månad” för sin låt "Sture P". Nu får han mothugg av musikexperten Camilla Gervide.– Han sprider lögner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Peter "Peter08" Nilsson

Född: 1992, uppväxt i Stockholm

Bror till bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson

Det är med låten Sture-P  som Peter Nillson hävdar att han får ut en månadslön av

musiktjänsten Spotify.

Se videon till Sture-P  på youtube.

Peter driver en blogg, den hittar du här.

Bloggaren Peter "Peter08" Nilsson skriver i sin blogg att han har “ hämtat ut en check” från Spotify. Något som musikbloggerskan Camilla Gervide menar är en ren lögn.

- Fascinerande om Peter cashar in varje månad - han är i så fall den ende, säger hon till Nyheter24.

Varje gång en låt spelas på Spotify får upphovsmannen 0,0023kr, gånger en miljon blir det 2300 kr.

Peter Nilssons låt "Sture P" finns inte med på topplistan av de mest spelade låtarna. Dessutom betalas inte arvodet ut oftare än en gång per kvartal, och då får ändå skivbolaget 66% av intäckterna och utgivaren 6%.

"Det är ren lögn"

- Jag jobbar med copyright och jag är själv låtskrivare så jag vet hur det går till. Han sprider lögner och vill bara provocera för att få publicitet. Han har nog lärt sig en del av sin syster Alexandra "Kissie” Nilsson hur man skapar får folk att lyssna, säger Camilla till Nyheter24.

Peter hävdar i bloggen att det är en överdrift att man får liten ekonomisk ersättning av Spotify, och att företaget betalar ut checkar till honom varje månad.

"Det är en grov överdrift att det är så lite i ersättning man får från Spotify. Jag tjänar ett ex antal tusen lappar från Spotify varje månad, Pengarna jag tjänar skulle nog mycket väl kunna kvalificeras som en månadslön som man kan leva på", skriver han.

Kan bli dålig stämning

Camilla Gervide tror inte att det kommer att bli några direkta konsekvenser av Peters inlägg. Han har inte gjort någon annan skada än att sprida ogiltig information, men det kan leda nog till dålig stämning i musikbranschen, där andra artister reagerar och undrar varför de inte får lika mycket betalt.

Nyheter24 har försökt att nå Peter Nilsson och Spotify för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela