Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

S-toppen polisanmäler storbloggaren

- 29/07/2011, 13:04 -
... Dennis Maglic efter att han felaktigt citerat henne på sin blogg.
1 av 4

... Dennis Maglic efter att han felaktigt citerat henne på sin blogg.

EEROBILD / All Over Press

2 av 4

Pontus Lundahl / SCANPIX

I bloggen tillskrivs Nalin Pekgul djupt islamfientliga åsikter.
3 av 4

I bloggen tillskrivs Nalin Pekgul djupt islamfientliga åsikter.

FAKSIMIL

4 av 4

Nyheter24/Ulf Palm/Scanpix

Efter att Dennis Maglic, 21, i sin blogg påstått att den socialdemokratiske politikern Nalin Pekgul yttrat rasistiska åsikter väntar rättsliga påföljder. Nu polisanmäler hon storbloggaren.

Nalin Pekgul, socialdemokratisk riksdagsledamot, polisanmäler bloggaren Dennis Maglic. Detta efter att han tillskrivit henne djupt islamfientliga åsikter.

– Hon är medveten om vad som står på bloggen och kommer att polisanmäla det, säger hennes pressekreterare Kajsa Jansson till Nyheter24.

Citatet, som återges på Dennis Maglic blogg utan någon källa, härstammar i stället från Flashback där en användare med hennes signatur skrivit det uppmärksammade citatet:

”Utåt sett har många muslimer en slags macho-image men den är inte genuin då muslimer är flockhyenor med homosexuella drag. I den homosexuella flocken känner muslimen trygghet. Homosexualiteten i arabvärlden är vida utbredd och en kåt arab lever segregerad från kvinnor. Därför tar araben vad han kan få tag i. En get, ett barn eller en annan man. Allt som har ett hål duger för den kåte araben. Vem som helst kan genomskåda den brunögde araben och dennes sanna natur…”

Inte första gången

Kajsa Jansson förklarar att det inte är första gången som Nalin Pekgul citeras felaktigt i forum och på bloggar.

– Man ska inte utnytta friheten på nätet, avslutar hon.

Nyheter24 har sökt Dennis Maglic som förklarat att han inte gör några telefonintervjuer. Han har inte heller svarat på våra mejlfrågor.

Uppdatering: Dennis Maglic har efter Nyheter24:s artiklar tagit bort inlägget där Nalin Pekgul citerats.