Superstjärnan kallades för "blond hora".
1 av 2
Superstjärnan kallades för "blond hora". - Foto: PRIVAT
Nu är Ulrikke Lund rädd för att lämna hemmet ensam.
2 av 2
Nu är Ulrikke Lund rädd för att lämna hemmet ensam. - Foto: PRIVAT

Bloggerska överfallen - kallades "blond hora"

Norges tredje största bloggerska, Ulrikke Lund, attackerades av en okänd kvinna utanför ett varuhus.– Jag förstår verkligen inte.


Ulrikke?

Ulrikke Lund är Norges tredje största bloggerska. Hon har uppemot 50 000 besökare om dagen och bor i Bergen i Norge. Hon driver en egen webbshop och har genom sin blogg fått en minst sagt imponerande karriär - Nelly, Bubbleroom, Loreal och H&M är bara några av de giganter som Ulrikke jobbat med under sina fem år i branschen.

Det var i förra veckan Norges tredje största bloggerska - Ulrikke Lund - blev överfallen utanför varuhuset Byporten i Oslo. Det var när hon lämnade varuhuset för att bege sig hemåt som en okänd kvinna hoppade på Ulrikke och började skrika.

– Hon börjar kalla mig dum och säger att jag inte vet någonting om världen och att jag måste sluta tro att jag är någonting. Flera gånger kallar hon mig dessutom för blond hora, skriver hon i sin blogg.

Ulrikke Lund bloggar, likt många av våra svenska bloggerskor, om sitt liv och sina kläder. Läsarna får följa med i hennes vardag där hon jobbar som modell och driver en egen webb-butik. Varför hon drabbades av det fasansfulla överfallet vet hon inte.

– Jag förstår verkligen inte, sa hon i teveprogrammet "God kveld, Norge".

Fortfarande är Ulrikke Lund skakad. Hon är inte säker på om hon någonsin kommer att våga gå ut ensam igen.

– Jag hoppas att jag kommer kunna göra det, berättar hon.

"Vill inte lämna några kommentarer"

Minnet från den traumatiska kvällen har etsat sig fast hos det norska stjärnskottet. När Nyheter24 når henne blir hon märkbart nedstämd och förklarar att hon inte är intresserad av att berätta mer.

– Jag har lagt det bakom mig nu och vill inte lämna några fler kommentarer, säger Ulrikke Lunde.

EXTRALÄSNING: Svenska bloggare drabbas också. Hotbrev är vardag för många. Läs mer om den chockartade utvecklingen HÄR.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

1 timme sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.