Fredag 23 Jul
Stockholm

Katy Perry gör cover på Rebecca Blacks "Friday"

1 av 2
2 av 2

Nu gör 14-åriga Rebecca Black comeback. Tjejen bakom låten "Friday" hatades av flera miljoner på internet. 21 miljoner gånger har hennes nya låt "My Moment" spelats på Youtube.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stormen kring Rebecca Black

Rebecca Black, 14 , född den 21 juni 1997,  i Kalifornien. Hon är en amerikansk popsångerska, känd för sin singel Friday.

2011 - publicerades hennes första singel  Friday YouTube.

29 mars 2011 blev videon den mest ogillade på Youtube då den fått 3 miljoner negativa röster och gick därmed om Justin Biebers låt Baby.

30 maj 2011 hade Friday över 154 miljoner visningar på Youtube.

Kort därpå togs videon bort från Youtube, och man hävade att det var på grund av upphovsrättsliga skäl.  En hel drös med parodier av låten finns på youtube.

Rebecca har blivit mordhotad flera gånger och i april fick hon polisbevakning.

18 juli kom hennes nya låt, My Moment, ut och lades ut på Youtube.

My Moment spreds som en löpeld och den här gången fick hon bra kritik. De flesta kommentarerna är positiva. Hon har även blivit tolkad av det kända tv-programmet Glee och sångerskan Kate Perry gjorde en cover på Friday under en konsert i april.

Augusti 2011: My moment har över 21 miljoner tittare på YouTube.

Rebecca Black, 14 , är tjejen som blev hånad över hela världen efter sin låt Friday. Men nu har hon tagit revansch. Videon till hennes nya singel My Moment rusar i höjden på Youtube. Den har över 21 miljoner visningar - och de flesta verkar gillar låten.

När Rebecca släppte sin första låt Friday blev den snabbt en snackis på internet. Men kanske inte på det sättet som hon hade tänkt sig. Hon blev nämligen rejält hatad och videon sades vara "den sämsta låten någonsin". Men hon gav inte upp. Och tur var väl det. Hon släppte ganska nyligen en ny singel och den här gången har hon fansen på sin sida.

Katy Perry sjöng "Friday"

Bland kommentarerna till videon kan man nästan bara läsa positiva saker, även om de flesta fortfarande tar upp Friday.

Något som även den världskända artisten Katy Perry gör. Under en konsert i april gjorde Kate en cover på Rebeccas hatade låt, Friday.

Se Katy Perry tolka Rebecca Black´s singel Friday här:

Se Rebeccas video till My Moment här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela