De är Sveriges nya humorduo

- 10/08/2011, 11:33 -
1 av 4

CLAUDIO BRESCIANI/ SCANPIX

2 av 4

Leif R Jansson / SCANPIX

3 av 4

Claudio Bresciani / SCANPIX

4 av 4

CLAUDIO BRESCIANI/ SCANPIX/MONTAGE

I höstens stora, tevesända humorsatsning "Partaj" kommer en ny het humorduo att presenteras. Profilerna är båda kända från flera av landets mest folkkära program.

Under onsdagen kom beskedet om att humorprofilen Christine Meltzer, känd från bland annat humorserien Hey Baberiba och Dansbandskampen kommer att vara med i Kanal 5:s nya program Partaj i höst. Hon lämnar SVT för att medverka i det nya programmet, som produceras av Så ska det låta-profilen Peter Settman.

Settman, som står bakom programmet, är supernöjd över att få jobba med Christine.

- Jag har sett de första tv-snuttarna och hon är verkligen i sitt rätta element. Hon är jäkligt rolig, säger han till Aftonbladet.

"Partaj" kommer att bli en svensk version av det amerikanska programmet Saturday Night Live. 

Parodi och roliga sketcher

I Saturday Night Live gästar en känd person varje vecka programmet och underhåller en publik med roliga sketcher. De driver ofta med det allra hetaste från nyhetsvärlden och gör ofta parodier på kända personer. Något som alltså Partaj kommer att vara inspirerat av.

- Jag gillar humor som har aktualitet, vi kommer ständigt att ha ett öra mot marken. Det kan kännas extremt slitet att säga, men det här upplägget liknar det som finns i Saturday night live, fortsätter Settman.

Mycket av det som sänds kommer att vara helt improviserat i direktsändning.  Men det är fortfarande mycket som inte är bestämt än. Programmet, som började att spelas in i dagarna är inte klart än. Vilka som kommer att medverka är alltså fortfarande hemligt.

Flera kända namn

Något som dock är klart är det fem ansikten som varje söndag kommer att synas i rutan i det en timmes långa programmet: Christine Meltzer, Johan Pettersson, 42, känd från bland annat Ett hål i väggen, Amelie Nörgaard, 29, från Hej hej sommar och Bobster, samt skådespelarna Alexander Stocks, 31, och Omid Khansari, 32.

Programmet startar den 11 september.