Fredag 3 Dec
Stockholm

Här är Sveriges otrevligaste kändisar

Otrevliga svenska kändisar
1 av 8
Martin Timell. Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX
fick nog när fick frågor ställda med "feministisk vinkel"
2 av 8
Poeten och författaren Björn Ranelid. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
Bill Skarsgård.
3 av 8
Bill Skarsgård. Foto: EEROBILD/All Over Press Sweden
4 av 8
Suzanne Reuter, känd svensk skådispelerska.
5 av 8
skådespelaren Suzanne Reuter. Foto: Jessica Gow / SCANPIX
6 av 8
Pernilla, Wahlgrens värld
7 av 8
Pernilla Wahlgren. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Medverkade i programmet Så mycket bättre och är en svensk musiker.
8 av 8
Andreas Kleerup. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Diviga, dryga eller direkt elaka – här är Sveriges otrevligaste kändisar. "Han var ett riktigt arbetsmiljöproblem för journalister".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Kändisar med kort stubin
  • Artisten Andreas Kleerup gick under Grammisgalan för ett par år sedan till attack mot en av tidningen Expressens medarbetare, fotografen Stefan Forsell. Kleerup ska ha knuffat fotografen i bröstet och sparkat honom mot smalbenet.
  • År 1996 slog den isländska sångerskan Björk ner en journalist på en flygplats i Bangkok.
  • Fotbollsstjärnans Zlatans hån av journalisten Patrick Ekwall är en klassiker.
  • På innekrogen Sturecompagniet började Oasis-sångaren Liam Gallagher och journalisten Andres Lokko.
  • Britney Spears totaldemolerade en paparazzifografs bil med ett paraply.

På scenen och framför kameran har de byggt miljonindustrier på att vara trevliga och jordnära.
Men när kamerorna stängs av och strålkastarna har slocknat träder en helt annan verklighet fram.
Nyheter24:s Quetzala Blanco har med hjälp av några av Sveriges ledande nöjesjournalister kartlagt Sveriges i särklass otrevligaste kändisar – från flickidoler till skådespelarlegendarer och programledare. En sak har de alla gemensamt – de verkar alla ha tröttnat på journalisternas ständiga hetsjakt...

Saade snäste av småbarn

Eurovisionstjärnan Eric Saades största målgrupp finns troligtvis bland det lite yngre gardet. Men detta är enligt en journalist inget han förvaltar särskilt flitigt.
– Han är otroligt uppblåst och tog sig knappt tid att prata med två fyraåriga tjejer när jag såg honom sist. När jag försökte tilltala honom för att småtjejerna bett mig om hjälp att få en autograf tittade han bara bort och hans väldigt dörrvaktsliknande manager föste bort mig. Det här var utanför en tv-studio ska sägas, och inte bara på gatan, berättar en journalist på en månadstidning.

Samma journalist berättar om hur skådespelaren Bill Skarsgård var oerhört dryg på ett mingel.

– Jag ställde några korta frågor till honom på röda mattan och han svarade bara "det intresserar mig inte", "värdelös fråga" och liknande.

"Ranelid vevade med armarna"

En journalist på en av Sveriges ledande kvällstidningar ringde upp den något svårmodige artisten Peter LeMarc för en telefonintervju – och fick sig en utskällning som hette duga. "Om du din dumma jävel berättar vad du egentligen heter så kanske jag ställer upp, ska Le Marc ha skrikit i luren.
– Han trodde inte på vad jag hette, och så höll vi på så där i en tio minuter. Jag hörde att han hade folk runt sig, han sa mitt namn högt och folk skrattade.

Även Nyheter24:s reportrar har fått sin beskärda del av utskällningar. Författaren Björn Ranelid fick nog när en av Nyheter24:s reportrar ställde frågor med "feministisk vinkel".
– Han skrek att jag omöjligt kunde vara journalist och att jag skulle passa mig för vad jag sa. Hans fru fick gå emellan när han började veva med armarna, innan han gick iväg, kom tillbaka och klappade mig på kinden i sann lilla gumman-anda och sa att vi skulle fortsätta. Det var sjukt förnedrande, berättar journalisten.

"SÄPO hatar att jobba med Kungen"

Artister, skådisar, författare, programledare och modeller i all ära. Men vi får inte glömma bort de blåblodiga. Bland kungligheterna finns det en särskilt person som sticker ut. På ett allt annat än trevligt sätt.

– En man absolut inte får glömma är Kungen. Han är en riktigt jävla otrevlig människa. Han är ju spånig och så, intelligens är ju inget man förvärvar. Men han är väldigt lynnig, och det hänger ju ihop med hans livsstil om vi säger så. Han är snäsig och grinig. SÄPO-vakterna hatar att jobba med honom, berättar en chefredaktör på en kändistidning, för Nyheter24.

"Bilden av hennes beige underliv har skadat mig för livet!"

Journalisten Annika Leone är redaktör på Expressens tidning Hallå!. Hon berättar om en upplevelse som satt spår hos henne för livet. När Annika arbetade som reporter på tidningen Vecko-Revyn följde hon med på inspelningarna av TV3:s såpa Harem i Maldiverna.

– Dominika Pezcynski var programledare och visade sig vara fruktansvärt oskön. Hon betedde sig som en riktig diva, vägrade bära sin egna saker, klagade och betedde sig som en prinsessa mot både journalister och assistenter. Men jag var kanske inte heller så skön då jag gjorde narr av hennes otroligt fula beiga byxor som gav henne den största kamelfot jag sett. Bilden av hennes beige underliv har skadat mig för livet, berättar Annika.

"Hon skrek könsord"

En annan stjärna med minst sagt kort stubin är skådespelaren Suzanne Reuter. Enligt en mycket rutinerad kvällstidningsjournalist som Nyheter24 har talat med har Suzanne skrikit könsord till journalister som ringer. Hon ska även ha hotat en av Sveriges mer namnkunniga kändisjournalister med att "hänga ut honom i en sketch".

Eva Dahlgren och Efva Attling vägrar enligt uppgifter till Nyheter24 att ställa upp på mingelbilder, och Efva ska öppet ha hånat en journalist på en premiär. 
– Hon såg en välkänd kändisjournalist på en fest, höll för näsan och sa högt "Här luktar skit!"

"Anna Book kräver särbehandling vart hon än går"

Klämkäcka underhållare som Anna Book och Pernilla Wahlgren är inte lika sockersöta som på scen.

– Anna Book tror att hon är en internationell megastjärna, och kräver särbehandling vart hon än går. På badhuset har hon ett speciellt VIP-skåp som ingen annan får ha när hon kommer på besök, berättar en rutinerad kvällstidningsjournalist. Han fortsätter:

– Pernilla Wahlgren är supersöt utåt mot fans och andra kändisar, men snackar sen skit om dessa på fester och säger saker i stil med "Har de inget liv som måste följa mig i hasorna", berättar samma journalist.

"Skådisarna är värst"

En chefredaktör som arbetat som nöjesjournalist i över 15 år anser att de värsta av dem alla är – trumvirvel – skådespelarna.

– Det är ett jävla otacksamt jobb att vara journalist. Otroligt självupptagen till och med för att vara skådis är Lena Endré, hon är riktigt snäsig. Efter mina 10 år i den här branschen är det en generell iaktagelse att skådisar är de mest självupptagna. Skådisar är deformerade av uppmärksamhet, säger en chefredaktör.

"Timell var ett arbetsmiljöproblem"
Med vissa kändisar har det gått så långt att de på tidningsredaktioner runt om i landet klassas som "arbetsmiljöproblem". Ett sådant exempel är den folkkära programledaren Martin Timell.

– Martin Timell är go' och mysig i rutan, men vid sidan om är han ett paranoidt kontrollfreak med ett väldigt skört ego. Han kan bli vansinnig för minsta lilla, berättar en kvällstidningsjournalist med över 15 år i branschen. Han berättar vidare om en kväll på krogen som slutade väldigt dramatiskt.

– För ett par år sedan gick Martin Timell till handgripligheter när en reporter smygplåtade Timell när han var ute med Svennis och några brudar på krogen, men det hela tystades ner. Han är känd för sin elaka stil. Nu hör man inte så mycket om honom längre, men förut var han att riktigt arbetsmiljöproblem för journalister, avslutar journalisten.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela