Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lady Gaga - en bluff?

1 av 7

FAKSIMIL YOUTUBE

2 av 7

FAKSIMIL YOUTUBE

3 av 7

FAKSIMIL YOUTUBE

4 av 7

FAKSIMIL THE SUN

5 av 7

FAKSIMIL YOUTUBE

6 av 7

FAKSIMIL YOUTUBE

7 av 7

FAKSIMIL THE SUN

Nöje | 04/09/2011 10:23

Kläder, musik och upptåg - är allt egentligen bara kopierat?

Superstjärnan Lady Gaga är minst sagt känd för sina märkliga, fantasifulla och uppseendeveckande kreationer. Men är de verkligen nyskapande och unika?

Lyssnar du på Gagas relativt nya låt Born This Way så känner du kanske igen delar av den i Madonnas gamla dänga Express Yourself. Men det är inte bara Madonnas musik som Lady Gaga kan ha hämtat lite väl mycket inspiration från. Även hennes image och scenkläder tycks vara tagna från popdrottningen Madonna. Bläddra i bildspelet för att se flera liknande outfits som Madonna har varit först med att ha.

Modellen Grace Jones har dessutom öppet kritiserat Gaga för att ha kopierat henne.

– Jag har sett några av de saker hon burit som jag redan haft på mig och jag blir jävligt arg på sådant, har Grace sagt enligt The Sun.

Kopierat alter ego

Men det är inte det enda. När MTV förra söndagen sände galan Music Movie Award dök Lady Gaga upp som sitt manliga alter ego Joe Calderone. Ett påhitt som kan vara kopierat av Annie Lennox, känd från Eurythmics, som gjorde ett liknande framträdande på 1984:s Grammy Award. Något som upprörde Kelly Osbourne.

– Jag älskar Lady Gaga men jag önskar att hon skulle börja ge credd till de som förtjänar det, skrev stjärnan på Twitter och länkade till Annies uppträdande.

Bläddra i bildspelet för att jämföra själv.