Freddie Wadling gripen för knark

Artisten greps drogpåverkad i centrala Borås.


Freddie Wadling som är aktuell i Melodifestivalen var narkotikapåverkad när han satte sig i bilen. Det var på kvällen i onsdags som civilklädd polis lade märke till en bil som körde vingligt i centrala Borås. De valde att stoppa bilisten.

– Man såg då en passagerare som uppträdde på ett sätt som gjorde att man misstänkte att han var narkotikapåverkad, säger Agneta Alkner, utredningschef vid Boråspolisen till Expressen.

Mannen på passagerarsätet var inte bara känd för sina musikaliska bedrifter utan även känd för polisen. Wadling har på mindre än ett år blivit dömd för olika narkotikabrott. Själv utesluter inte artisten att provet som polisen tog på honom kommer att ge positivt utslag. Hans förklaring är dock att han tagit mediciner med narkotikaklassade substanser, enligt Borås Tidning.

I fjol dömdes schlagerartisten till skyddstillsyn och även vård för sina narkotikaproblem. Han har nyligen också fällts för narkotikasmuggling. Än en gång till skyddstillsyn. Han har tidigare erkänt att han använder narkotika men inte som berusningsmedel utan självmedicinering.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!