Lördag 25 Sep
Stockholm

Quetzala: Vad hände med humorn?

Nyheter24:s Quetzala Blanco har sett Vad hände med? – och hon är inte imponerad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I nöjesprogrammet Vad hände med? får en kändispanel bestående av Pernilla Wahlgren, Jonas Gardell, Ann Söderlund och programledaren Alex Schulman luska reda på vad som hänt med kändisar från förr.
Barnskådisar från Hollywood, Skurts röst, några avdankade programledarprofiler, Nalle Knutsson, one hit wonders och massa annat krafs flyter upp till ytan i det första programmet.
Vissa har medvetet lämnat livet i rampljuset bakom sig och sadlat om. Andras stjärnglans har ofrivilligt mattats av.
Gamla "roliga" 80-tals klipp varvas med gulnade foton från förr och panelen slipar sina knivar och tungor, redo att slakta.
För efter att de här forna stjärnorna letats upp och intervjuats ska panelen diskutera dels gamla minnen och även stjärnornas nutida "karriärer".
Och det hela lämnar en äcklig eftersmak.
För jag får faktiskt inte ut ett skit av att höra Pernilla Wahlgren – av alla människor – sitta och döma ut någon som "tragisk" eller "sorglig" för att personen kanske fortfarande när en dröm om att spela in en pilot. Herregud, jag är ingen moraltant men jag förstår verkligen inte nöjet i att frossa och skratta åt människors livsöden. Hur de än har blivit.
Vad hände med? är varken vasst eller fiffigt. Framförallt är det direkt tråkigt. Vad hände med underhållningen, liksom?
Ann Söderlund sitter i nåt hörn och muttrar lite om Josef Fritzl och den enda behållningen blir i stort sett när Jonas Gardell – av alla människor – ryter ifrån när Björn Borgs ex-kärlek Loredana Berté hånas för sina plastikoperationer.
Sparka på den som redan ligger eller garva åt någon som inte är lika "lyckad" som de som har ynnesten att delta i kändispanelen känns bara hjärtlöst.
Allra mest är Vad hände med? ett program om föredettingar, av föredettingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela