Fredag 17 Sep
Stockholm

Adam Alsing: "Jag tjänar jävligt mycket pengar"

Adam Alsing
1 av 5
Adam Alsing. Foto: Eero Hannukainen/ALL OVER PRESS
Adam Alsing
2 av 5
Adam Alsing. Foto: Magnus Liam Karlsson / SCANPIX
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nyheter24:s Quetzala Blanco möter Adam Alsing och pratar dåliga tittarsiffror, Hells Angels, knarkrykten och att få smisk på spankingklubb.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Adam Alsing

Namn: Rolf Adam Engelbrekt Alsing
Ålder: 42 år
Aktuell: Som programledare i direktsända talkshowen #Adam Live på tv3.

Adam har tidigare lett program som Jeopardy, Big Brother och Sveriges värsta bilförare. Mellan 2004-2011 var Alsing programledare i Äntligen morgon i Mix Megapol med Gry Forssell och Anders Timell.

Följ Adam Alsing på Twitter.

#Adam Live sänds måndag-fredag 17:30-19:00 på tv3.

STOCKHOLM. Efter flera år i Äntligen Morgon i Mix Migapol lämnade Adam Alsing radion bakom sig. Supertrion bestående av Adam Alsing, Gry Forsell och Anders Timell var upplöst. Adam Alsing gick tillbaka till teven för att leda talkshowen #Adam Live.
Till sin hjälp har Alsing två sidekicks i form av Daniel Breitholtz och Carin da Silva. Nu är showen inne på sin tredje vecka, men att det inte har blivit någon omedelbar tittarsuccé oroar inte Adam Alsing.

Tittarsiffrorna har ju inte varit helt kanon på Adam Live.

– Nej men det är ju inte så konstigt om det är någon som förväntar sig 300 000 eller 400 000 så är det ju orimligt på den tiden. Vi sänder ju alltså 17.30-19.00. Generellt finns det inget att titta på den tiden. Så det vi försöker göra är att skapa en ny vana hos folk, vi måste ju berätta för folk att vi finns där, att ni kan ha på oss i bakgrunden när ni hjälper ungarna med läxorna eller lagar kvällsmat eller packar hockeytrunken. Vi finns här. Det visste vi ju att det skulle vara så. Det är en ny vana, vi ska vara bättre än de programmen som gick där innan, typ repriser av Project Runway för femte gången och repriser på Hells Kitchen och så. Och det är vi ju. Om det kan fortsätta så här så är det kanon, förklarar Alsing när jag träffar honom direkt efter sändning.

Men du ser det inte som ett nederlag? Är det svårt för dig att behålla motivationen när du vet att det kanske blir en kämpig startsträcka?

– Ja, men lite så här jag har ju gjort det här en gång redan på radio. Och på radion tar det ännu längre tid. På radion brukar man säga att det tar tre år att förändra någons vana. Att göra morgonradio som jag har gjort tidigare blir verkligen en del av folks rutiner man går upp man borstar tänderna. Man blir en del av folks rutin. Och det ska mycket till innan man byter morgonkompis.

Gillar du att jobba i motvind?

– Jag gillar inte att jobba i motvind men jag gillar utmaningar som jag kan vinna. Det är mycket roligare att bygga någonting till en hög nivå. Då känner man verkligen att man har vunnit.

Du fyller 43 om ett par veckor. Någon kris?

– Jag har börjat tänka oroväckande mycket på Harley Davidson. Jag har åkt moped en gång och då åkte jag in i ett träd när jag skulle stila för några tjejer. Det är min enda erfararenhet av motordrivna tvåhjulingar. Nej jag skulle köra ihjäl mig blixtsnabbt på en motorcykel. Men ändå...

Vad är det som lockar då? Vill du vara en bad boy?

– Jag har kollat för mycket på Sons of anarchy.

Men det går inte…man försöker gräva fram all dirt som finns på dig och det går typ inte. Det är nån gammal mejl som blivit hackad och så är det nån Flashbacktråd.

– Ja, Flashbacktråden är ju inga sanningsvittnen.

Haha, vi kommer till den sen. Kan du känna till att du vill lägga till dig med tuffa attribut? Impa på frugan?

– Nej verkligen inte att jag känner för att lägga till med tuffa attribut däremot så finns det ju en lockelse i det där jag vet att jag aldrig kommer vara nån tuffing. Jag kommer aldrig bli en gangster. Men det finns ju en lockelse. Man läser om Hells Angels. Det är nåt med det där som – ursäkta – är lite fränt?

Så vi kommer få se dig i läderväst på Riche snart?

– Nej det tro jag inte. Jag hade en läderväst en gång som jag gav till Micke Dubois. En Harley Davidson-väst var det, när han fyllde 30!

Så har du läst Flashback-tråden om dig själv?

- Nej jag är rätt känslig så jag brukar försöka undvika att läsa kommentarer till intervjuer eller nyheter där jag är med för det är så jävla mycket idioter som bara slänger skit.

Läser du skvaller eller håller du koll på vad som skrivs?

– Nej men däremot så gjorde jag faktiskt det. Jag har ju två söner som är 18 och 20 och har full koll på allt möjligt. När de var små så gick jag igenom det där, jag var tvungen att förklara hur Flashback och det funkar. Allt som står på nätet är inte sanning. Att det står massa grejer där som inte är sant. Det stod att jag sålde knark, att jag var en av de största langarna i stan.

Ja, och att du frossade i porr och hade varit på spankingklubb...

– Det där med spankingklubben fanns det i alla fall ett korn sanning i. Vi var hos Madame Kerstin på firmafest. Jag var tvungen att gå upp på korset. Men med kläder på, mind you. Ja, jag fick smisk på stjärten. Men där fanns det korn av sanning. Det andra är hittepå. Förmodligen för att det inte finns nåt skit på mig så de hittar på något.

Det pratades ju om för några år sedan att du skulle göra en liknande talkshow som den du gör nu fast för TV4. Det stod i de här läckta mejlen. Men att du var för dyr. Kommer du ihåg det här?

– Nej, verkligen inte. De hackade min mejl och det var för övrigt jävligt jobbigt. Men jag kan tänka mig att göra ett dagligt program av den här typen kostar jävligt mycket pengar vi hade inte haft råd att göra det om det inte var så att vi hade massa samarbetspartners som var med och betalade.

Så det är inte du som är för dyr?

– Nej det är inte jag personligen som är för dyr – även om jag naturligtvis tjänar jävligt mycket pengar.

Hur mycket tjänar du?

– Kommer inte ihåg.

Du twittrar ju en hel del. Jag blev ju helt svartsjuk, nej jag menar avundsjuk, när jag såg hur många followers du hade.

– Och lite förbannad när du såg hur jag  twittrade? Vafan! Hur kan han ha 30 000 followers på den här skiten! Vadå har ätit korv! Vafan!

Du måste ju twittra mer. Mer bilder. Mer avslöjanden.

– Jag gör det bara för att det är roligt, jag vägrar ha fler måsten.

Får du mycket ragg på Twitter? Många som skriver DM till dig?

– Haha, det händer.

Kikki Danielsson till exempel – ja nu är ju inte ni samma person – men hon får ju hur mycket ragg som helst på Twitter.

– Ja, hon sa det. Men hon vågar inte agera på dom.

Och det vågar du?

– Nej, jag är gift så jag agerar inte på nåt.

Vad har du för drömgäster i #Adam Live?

– Zlatan, Victoria och Madeleine och Carl Philip. Ja.

Vad skulle du fråga Carl Philip? Om han är bög?

– Nej, inte i det här programmet. Jag skulle prata lite om hans rallykarriär.

Ja, han kraschar ju mest bilarna va?

– Det är det jag vill prata om.

Och Zlatan?

– Om hans jaktintresse.

Victoria?

– Om barnet förstås, hela den där världen är helt obegriplig.

Madde?

– Där vill man ju bara prata om kärlek.

Kommentera
Kopiera länk
Dela